Születésnapi köszöntés

2020. január 09. 14:06

Ma már nyugdíjas, idén kerek születésnapos egykori munkatársakat köszöntött Csontos Ambrus tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató csütörtökön. Rónai Péter 75 éves, Román István pedig 70 éves.

Rónai Péter 1974-ben szerelt fel az akkori egri járási tűzoltó-parancsnokság megelőzési osztályára, majd a Heves Megyei Tűzoltó-parancsnokságon szolgált. Több mint húsz éves munkássága alatt tűzmegelőzési és technikai főelőadói munkakörökben végezte feladatait. 1978-ban alhadnaggyá, 1981-ben pedig hadnaggyá léptették elő vezetői. 1984-ben a füzesabonyi tűzoltóság parancsnoka is volt, majd 1995-ben őrnagyként vonult nyugdíjba. A tűzmegelőzés, tűzvizsgálat és a tűzvédelem végig kísérte szakmai életútját.

Román István 1992-ben kezdte meg munkáját a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogelőd szervezeténél, a Heves Megyei Polgári Védelmi Parancsnokságon. 1996-ban az akkori Havária Csoport ügyeletesi és előadói beosztásába nevezték ki, polgári védelmi törzsőrmesterként. Főbb feladatai közé tartozott a riasztási fokozatok elrendelésének ismerete, szükség szerinti alkalmazása, a lakosságriasztó technikai eszközök kezelése, továbbá a katasztrófák esetén végrehajtandó feladatok elvégzése.

A kerek évfordulós születésnapjukon a megyei igazgató egy ajándékkal köszöntötte a két nyugállományú egykori munkatársat és nagyon jó egészséget kívánt számukra a jövőben is.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.