Távközlési oszlopnak ütközött egy autó, a kazán mellett tárolt papír és fa kapott lángra

2022. november 28. 11:53

A hétvégén összesen 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 8 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombat reggel a hatvani hivatásos tűzoltók egy Tura és Hatvan között tetejére borult autót állítottak kerekeire, majd áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg.

Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Verpeléten egy kútba esett macskát kötelekkel hoztak a felszínre, az állat sérülés nélkül megúszta az esetet. 

Délután a hevesi hivatásos és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók Kömlő II. Rákóczi Ferenc utcájában egy parasztházhoz vonultak, ahol a villanyvezeték kapott lángra. A lakók a tüzet eloltották, az egységek átvizsgálták az ingatlant, a helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is vonultak. 

 

Vasárnap délután Halmajugrán a Dózsa György utcában egy családi ház kazánja mellé pakolt papír és fa égett. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók eloltották a parázsló részeket, a tűzben senki nem sérült meg. 

Távközlési oszlopnak ütközött egy személyautó délután Szentdomonkos határában, a Szabadság úton. Az oszlop eltört, csak a jármű tartotta. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd az oszlopot az árok felé ledöntötték, mert veszélyt jelentett a forgalomra. Az autó három utasa az ütközést követően elhagyta a kocsit, egyiküket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Villanyóra gyulladt ki délután egy egri társasház harmadik emeleti lakásában, a Szarvas Gábor utcában. A város hivatásos tűzoltói porral oltó készülékkel oltották el a tüzet, átvizsgálták a szomszédos lakásokat, majd átszellőztették a lépcsőházat. A tűzben senki nem sérült meg.

Este a hatvani hivatásos tűzoltók Zagyvaszántó határában oltottak el három négyzetméteren égő hulladék tüzét. 

Fotó: Pétervásárai KVŐ