Családi ház is égett csütörtökön

2022. november 25. 12:44

Csütörtökön összesen 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 6 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyöngyöspatai és egy gyöngyösi ingatlanba segítettek a mentőknek bejutni, azért, hogy a munkájukat el tudják látni.

Hajnalban kigyulladt egy televízió és a környezetében lévő tárgyak Mátraderecskén, az Arany János úton. A lakók a tüzet gyorsan eloltották, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak az esethez, biztosították a helyszínt. A tűzben senki nem sérült meg. 

Lesodródott az útról egy személyautó este az Eger és Kerecsend közötti úton. A járművet az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították, a mentők a jármű vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították. 

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház csütörtök éjszaka Adácson, a Szent László utcában. A gyöngyösi és a hatvani hivatásos tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A tűzoltók az oltási munkálatok közben három gázpalackot kivittek az épületből, amelyek közül az egyik felhasadt. A tűz következtében a födém egy része beszakadt, ezért azt az utómunkálatok folyamán lebontották. A tűzben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Fotó: Faragó Attila tűzoltó főtörzsőrmester - Gyöngyösi HTP