Közúti balestek történtek a hétvégén

2021. szeptember 20. 14:24

A hétvégén összesen 8 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 7 műszaki mentést 5 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombaton délután Heves Apponyi Albert útján zöldhulladék égetésekor a tűz átterjedt egy melléképületre. A város hivatásos tűzoltói vízzel fékezték meg a lángokat, mielőtt nagyobb baj történt volna. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport Kerecsendre vonult szintén délután, egy gyermekvédelmi intézet udvarán darazsak rajzottak, a mentőcsoport méhésze biztonságosan eltávolította a veszélyes rovarokat. Este Füzesabonyban egy lakóépületben avatkoztak be az önkéntesek, ott is darazsakat távolítottak el a ház falából. Este egy személyautó az árokba hajtott a Gyöngyös és Adács közötti úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, az autóban négyen utaztak, három ember könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.

Mikrobusszal ütközött egy személyautó vasárnap reggel a Domoszlót és Markazt összekötő út 14-es kilométerszelvényénél. Az ütközés következtében a személyautó tetejével az árokba borult. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók délben a Gyöngyös és Mátrafüred közötti útszakaszon avatkoztak be, ahol három személyautó ütközött. A mentők egy embert kórházba szállítottak. Vasárnap délután három személyautó karambolozott Bélapátfalván, a IV. Béla úton. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekből motorolaj folyt az útra. A műszaki mentést a helyi önkéntes tűzoltók is segítették. A járművekben hatan utaztak, a mentők három embert szállítottak kórházba. Késő délután összeütközött két személyautó a 2406-os út gyöngyöstarjáni elágazásánál. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmat akadályozó gépkocsikat. Az autókból négyen segítség nélkül ki tudtak szállni, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben.