Tűzoltói beavatkozások szerdán

2021. szeptember 16. 10:46

Szerdán összesen 11 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 4 műszaki mentést 6 hivatásos, 2 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kútba esett egy kistestű kutya Bükkszenterzsébeten, a Szent Erzsébet utcában, szerdán korán reggel. A pétervásárai hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével mentették ki a bajba jutott állatot.

Bajba jutott túrázón segítettek a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Mátraháza közelében. A kiránduló lábsérülés miatt nem tudott a saját erejéből lejönni a turistaútról. Ezért az egység hordágyon lehozta, és átadta őt a mentőknek.

Letörött faág akadályozta a gyalogos közlekedést Hatvanban, a Horváth Mihály úton. A város hivatásos tűzoltói létráról kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes ágakat. 

Száraz fű égett mintegy egy hektáron a Heves megyei Aldebrő külterületén. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal egy órán át oltották a lángokat.

Szemét égett Verpeléten a Bartók Béla utcában, melyet az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók vízsugárral oltottak el.

Háztartási hulladékot égettek egy családi ház udvarán Balatonban, a Széchenyi utcában. Mire a bélapátfalvai tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, a tulajdonos a tüzet eloltotta.

Füstöt észleltek egy társasház lépcsőházában Hatvanban a Grassalkovich úton, szerdán éjjel. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre. A tűzoltók a biztosítéktáblán égésnyomokat tapasztaltak, ezért értesítették az áramszolgáltató szakembereit is. A tűzoltók a lépcsőházat nagy teljesítményű ventillátorral átszellőztették, az áramszolgáltató szakemberei pedig a hibát kijavították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.