Megsérült túrázót is mentettek a hétvégén

2021. szeptember 13. 13:57

A hétvégén összesen 26 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és 13 műszaki mentést 16 hivatásos 1 önkormányzati és 7 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Összeütközött két személygépkocsi az M3 autópályán, az 51 km szelvényben, a Nyíregyháza felé vezető pályatesten, péntek délután. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Összehordott szemét égett egy 20 négyzetméter alapterületű épületben Kömlőn, a Május 1. utcában, péntek este. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Száraz fű, gaz égett mintegy egy hektárnyi területen Adács külterületén, 50 méter hosszan egy mellékút mentén Gyöngyös külterületén és szemetes kuka kapott lángra Gyöngyösön a Mátyás király úton szombaton. Mindhárom esethez a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Személyautó égett egy parkolóban Hatvanban, a Rákóczi út és a Bálvány utca kereszteződésénél szombaton. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi Eger és Ostoros közötti úton, szombaton. Az egri hivatásos tűzoltó a műszaki mentés során áramtalanították a járművet.

Egy túrázó elesett és megsérült a Mátrában és mivel egyedül nem tudta tovább folytatni az útját, segítséget kért a 112-es segélyhívó számon, szombaton. A bajba jutott ember megsegítésére a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat, valamint a Mátra Mentőcsoport önkénteseit riasztották, akik megtalálták a bajba jutott embert és átadták a mentőknek. 

Összehordott, nagy mennyiségű kommunális szemét égett 100 négyzetméteren, Hevesen, a Dankó István utcában, vasárnap. A hevesi hivatásos tűzoltók két egységét riasztották a helyszínre, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy 25 négyzetméteres melléképület égett Halmajugrán, a Kossuth Lajos utcában, vasárnap. A tűz a szomszéd telken égő száraz gazos területről terjedt át a melléképületre. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, ezzel megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a lakóépületre is. 

Két motorkerékpáros ütközött össze a 24-es főút 24-es kilométerszelvényénél, Parádsasvár térségében. A járműveken csak a vezetők utaztak. A pétervásárai hivatásos tűzoltók távolították el az úttestre került szennyeződést.

Kisteherautóval ütközött össze egy személyautó az M3-as autópálya 63-as kilométerszelvényénél, Hort térségében, a főváros felé vezető oldalon. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. 

Egy menetrend szerint közlekedő autóbuszba csapódott egy személyautó a Heves megyei Tenken, a Fő úton. A buszon tizenhárman, az autóban ketten utaztak. A hevesi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, és végezték a műszaki mentést. 

Darázsfészek felszámolásához kértek segítséget Egerből, a Sas utcáról, valamint Parádról, a Kossuth Lajos utcából, Egerfarmosról a Dobó utcából, a hétvégén. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntes tűzoltói védőfelszerelésben segítettek a veszélyes rovarok eltávolításában.

Fotó: Heves MKI