Három újonc kezd a gyöngyösi tűzoltóságon

2021. július 26. 15:41

Hetvenhárom újonc tűzoltó tudhatja maga mögött a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett. A képzés végeztével speciális, életből kiragadott balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek záróvizsgát. A vizsgatételek között olyan különleges helyzetek is szerepeltek, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla, vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

Az újoncok az eredményes tanulmányaikat követően a múlt héten a katasztrófavédelem és más rendvédelmi szervek vezetői és saját hozzátartozóik előtt tettek ünnepélyes fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

Az újoncok közül három tűzoltó őrmester, Fehér Tamás, Kovács Bence és Nagy Ákos beosztott tűzoltóként kezdi meg a héten tűzoltói pályafutását a gyöngyösi hivatásos tűzoltóságon. A frissen felszerelt tűzoltókat a mai napon a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői fogadták és köszöntötték. Plachi Péter tű. ezredes, igazgatóhelyettes fogadó beszédében elmondta, hogy az új felszerelők nem munkát, hanem hivatást választottak, ahol elvárás, hogy a szolgálatban és a magánéletben egyaránt legyenek hűek az esküjükhöz. Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy hosszú út áll az újoncok előtt, amíg tapasztalt tűzoltó válik belőlük, fontos, hogy mindig alaposan és körültekintően járjanak el. A vezetői fogadtatást követően a tűzoltók parancsnokuk, Vilmányi Sándor tű. alezredes kíséretében szolgálati helyükre távoztak.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.