Ne égess! 14. Pályázati felhívás

2020. november 12. 15:05

„A tűzoltóponyvától a drónokig”

Ne égess! 14. pályázati felhívás

Játék a múzeummal

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizennegyedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

A rajzpályázatot az előző évekhez hasonlóan két korcsoport számára írjuk ki alsó és felső tagozatos diákoknak.

Az idei év feladata az lesz, hogy a tűzoltás eszközeiről, felszereléseiről készítsetek alkotásokat - amelyek lehetnek különféle sisakok, védőruhák, tűzoltó készülékek, létrák, fecskendők, különleges szerek, de akár rajzolhattok régebben használatos mentőponyvákat, mentőcsúszdákat is. Fantáziátoknak nem szabunk határt, bátran elkalandozhattok a jövőbe is. A pályázat címe: „A tűzoltóponyvától a drónokig”

A pályaműveket A4-es vagy A3-as rajzlapokon ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott illetve 3D-s képek, valamint szabadon választott technikával várjuk. Emellett idén is szívesen látunk kisplasztikákat - agyag vagy akár só-liszt alapú alkotásokat – de érmékkel, dísztárgyakkal is lehet pályázni.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos tanulóknak szól. Az alkotásokat a rajzpályázathoz hasonlóan „A tűzoltóponyvától a drónokig” címmel várjuk. Arra gondolunk, hogy elbeszéléseitekben, meséitekben, verseitekben képzeljétek el, miként használhatták a múltban a tűzoltóponyvát, vagy hogyan használják manapság a legmodernebb drónokat. Terjedelmük ne legyen több három oldalnál!

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, életkor és a felkészítő nevének megjelölésével - postai úton vagy személyesen juttassátok el a múzeum címére: 1105 Budapest, Martinovics tér 12. Elérhetőségként e-mail címet és/vagy telefonszámot is kérünk! A beküldési határidő: 2021. január 29. (péntek)

A kiemelkedő alkotásokból online kiállítást rendezünk. Sajnálatos módon az ünnepélyes eredményhirdetés a járvány miatt elmarad, a győzteseket és helyezetteket telefonon vagy e-mailben értesítjük, akik a díjakat és jutalmakat ezúttal postai úton kapják meg. 

A  pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre az alábbi elérhetőségeken válaszolunk: 

T: 06-1 261-35-86; 

E-mail: xbx.zhmrhz@xngirq.tbi.uh