Első tiszti kinevezések Heves megyében

2020. október 29. 15:41

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Nádasi Dávid és Orosz Károly tűzoltó őrmestereket tűzoltó hadnaggyá nevezte ki, 2020. november elsejével. A járványhelyzetre való tekintettel kollégáink a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tették le a tiszti esküt és vették át a kinevezési okmányaikat a mai napon.

Orosz Károly tű. hadnagy közel kilenc évet töltött el hivatásos tűzoltóként. Szolgált beosztott tűzoltóként, gépjárművezetőként, továbbá műveletirányítóként is. Tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, védelmi igazgatás szakán végezte. Közel húsz éve tagja a tiszanánai önkéntes tűzoltóságnak.

Nádasi Dávid tű. hadnagy 2013-tól 2019-ig a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltóságon dolgozott. Volt beosztott tűzoltó, parancsnokhelyettes majd két évig a szervezet parancsnoka is. Az önkormányzati tűzoltóságon számos káreset felszámolásában vett rész a beavatkozó állomány tagjaként, mely jó szakmai alapot biztosított a jelenlegi tiszti beosztásához. A hadnagy 2020. februárjában kezdte meg hivatásos pályafutását. 

A tisztek a hatvani hivatásos tűzoltóság állományát fogják erősíteni rajparancsnoki beosztásban. Csontos Ambrus tű. dandártábornok, megyei igazgató sok sikert és eredményekben gazdag szakmai munkát kívánt az első tiszti kinevezésben részesült hadnagyoknak.

Fotó: Heves MKI