Önkéntesek gépkezelői tanfolyama

2020. január 27. 16:05

Harmincnégy Heves megyei önkéntes tűzoltó vett részt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett gépkezelői tanfolyamon, amelyet szombaton Egerben, vasárnap Gyöngyösön tartottak a szakemberek.

A tanfolyam egy munkavédelmi oktatással kezdődött, majd a résztvevők elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a benzinmotoros láncfűrész, a korongos vágóberendezés, a hidraulikus mentőeszköz, továbbá az áramfejlesztők működésével és szakszerű használatának szabályaival. Az oktatáson olyan önkéntes tűzoltók vettek részt, akik a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel, a tűzoltóságokkal együtt részt vehetnek a kárfelszámolásban, ehhez elengedhetetlen, hogy a műszaki mentés gépeinek kezelését készség szinten elsajátítsák. 

Az oktatást a megyei tűzoltósági főfelügyelő és a tűzoltóságok parancsnokai ellenőrizték, a megjelent önkéntesek az egyesületüknél tovább gyakorolhatnak az egy hónap múlva tartandó vizsgára, melyen számot adnak majd elméleti és gyakorlati tudásukból. A vizsgák után tűzoltótechnika-kezelői tanúsítványt kapnak, mellyel a beavatkozásaik során tovább erősítik a településeik és környezetük mentő tűzvédelmét. 

Fotó: Egri / Hatvani HTP