Hírek


Egyetemi docensi címet adományoztak a kirendeltségvezető részére
2019. július 15. 15:49

Dr. Zólyomi Géza tű. ezredes 1986-ban kezdte meg tűzoltói pályafutását beosztott tűzoltóként. Egyetemi végzettséget 1992-ben, doktori fokozatot 2010-ben szerzett. Jelenleg a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjeként látja el feladatait.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 14:57

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Négy új tűzoltó kezdi meg a szolgálatot az egri tűzoltóságon
2019. július 15. 12:22

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ hetvenkilenc frissen végzett tűzoltója esküdött föl a hivatására július tizenkettedikén. Az ünnepségen a hivatásos szervezet országos és megyei vezetői előtt tettek tiszthelyettesi fogadalmat a hallgatók.

Vasárnapi balesetek
2019. július 15. 12:15

Két kiemelt baleset is történt Heves megyében vasárnap.

Emlékezés egykori kollégánkra
2019. július 12. 11:14

Egykori kollégánkra, Katona Istvánra emlékeztünk halálának második évfordulóján azon a túrán, amelyet kedvenc kirándulóhelyéhez, a Faktor-réti Madonnához szerveztünk a héten.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes egyesületek
2019. július 11. 14:26

2019-ben ismét hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kapnak, hatszázmillió forint a tűzoltó egyesületek között oszlik meg.

Kéményseprés a nyár közepén? Igen!
2019. július 11. 14:12

Július elején kéménysepréssel foglalkozni nem annyira szokatlan gondolat, mint ahogy elsőre hangzik: a kéményseprők májustól augusztus végéig, vagyis a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek, érdemes tehát ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Ilyenkor az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb így könnyebben tervezhető a munka.

Leánykérés tűzoltó módra
2019. július 10. 14:09

Csonka Levente tű. őrmester, gyöngyösi hivatásos tűzoltó, igazi tűzoltó módon kérte meg kedvese kezét a napokban. A leánykérésre tűzoltó autóval érkezett, kedvese szobájának erkélyére bevetési ruhában, létrán mászott fel és tette fel a nagy kérdést Mercédesznek.