Hírek


Katasztrófavédelem - a szakmai folyóirat legújabb száma
2019. augusztus 21. 14:33

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb lapszáma.

Hatásos volt a kampány
2019. augusztus 21. 14:21

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten
2019. augusztus 21. 10:46

Az elmúlt hét változékony, hőséggel, máskor erős széllel járó időjárása miatt számos helyen elmaradt a szúnyoggyérítés. A héten az augusztus 20-i hosszú hétvégi szabadtéri rendezvények miatt csak szerdán kezdődik a szúnyoggyérítés, elsősorban a múlt hétről áthúzódó kezeléseket végzik el a szakemberek.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
2019. augusztus 16. 12:08

Megyeszerte hat helyszínen terveznek rendezvényt és tűzijátékot augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak az előzetes engedélyezésben vesznek részt, hanem ezeken a helyeken ellenőrizni fogják a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét és a menekülési útvonalakat is.

Balesetek csütörtökön
2019. augusztus 16. 09:28

Két balesetnél is be kellett avatkozni a heves megyei hivatásos tűzoltóknak az M3 autópályán, csütörtökön.

Kedveséhez vonult a tűzoltó
2019. augusztus 15. 15:49

Nem mindennapi vonulásban volt részük a szilvásváradi önkéntes tűzoltóknak a napokban. Fejes Krisztián tű. őrmester védőruhában, a lakhelye szerinti önkéntes tűzoltókkal vonult azért, hogy megkérje szerelme kezét.

Épület lángolt Tiszanánán
2019. augusztus 14. 10:30

Kigyulladt majd teljes terjedelmében égett egy mintegy hatvan négyzetméter alapterületű ház Tiszanánán, a Laposkúti úton, kedd délelőtt.

Balesetek hétfőn
2019. augusztus 13. 10:01

Hétfőn délelőtt két balesethez is kérték a Heves megyei tűzoltók segítségét az M3 autópályára.