Hírek


Megjelent a katasztrófavédelem magazin márciusi száma
2018. március 23. 13:14

A Katasztrófavédelem című magazin minden hónapban új lapszámmal jelentkezik, amelyben friss hírekkel tájékoztatja a lakosságot az ország területén történt tűzoltói beavatkozásokról, kiemelt protokolláris eseményekről.

Gyakorlat a szilvásváradi lovardában
2018. március 23. 13:03

Módszertani felkészítő gyakorlatot tartott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók részére a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontban csütörtökön.

Megsérültek az ütközésben
2018. március 23. 09:29

Lesodródott az úttestről és egy út menti fának csapódott egy személyautó a 24-es főút recski szakaszán csütörtök este.

Gyászhír
2018. március 21. 13:42

Elhunyt Bónusz János Sándor nyugalmazott tűzoltó őrnagy.

Szakmai nap a villámárvizekre történő felkészülés jegyében
2018. március 20. 13:33

Az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pétervására Járási Hivatal a múlt héten szakmai napot szervezett a villámárvizekkel kapcsolatosan, a Tarna menti dombvidéki települések vezetői részére. A szakmai napnak Parád település adott otthont. A rendezvényt Dr. Nagy Tibor járási hivatalvezető, Mudriczki József házigazda polgármester és Mérai Péter tű. alezredes, katasztrófavédelmi kirendeltség vezető nyitotta meg, akik mindhárman rövid köszöntőjükben kiemelték a villámárvizekkel kapcsolatos teendők fontosságát és a téma aktualitását.

Az idén is lesz alkotói pályázat
2018. március 20. 13:16

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra.

Fának csapódott egy autó Mátraballánál
2018. március 19. 12:48

Letért az úttestről és fának csapódott egy személygépkocsi a 2411-es úton, Mátraballa határában hétfő délelőtt.

Továbbra is óvatosan és körültekintően közlekedjünk!
2018. március 19. 10:21

A hétvége folyamán hétfő délelőttig csaknem húsz alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói a rendkívüli téli időjárás okozta káreseményeknél. Jellemzően közlekedési balesetek és veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fák miatt érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.