Hírek


Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk
2018. május 22. 15:07

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Balesetek az autópályán pünkösd hétfőn
2018. május 22. 10:25

Két balesetnél is beavatkoztak az M3-as sztrádán a Heves megyei tűzoltók pünkösd hétfőjén.

Megjelent a katasztrófavédelem magazin májusi száma
2018. május 17. 16:01

A Katasztrófavédelem című magazin minden hónapban új lapszámmal jelentkezik, amelyben friss hírekkel tájékoztatja a lakosságot az ország területén történt tűzoltói beavatkozásokról, kiemelt protokolláris eseményekről.

Megyénk legjobb pályázatait díjazták
2018. május 17. 14:33

Gyermekzsivaj töltötte meg a Heves megyei katasztrófavédelem székházát május 16-án délután. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat eredményhirdetésére több mint harminc mosolygós gyermek érkezett.

Közbiztonsági referensek felkészítése
2018. május 17. 14:23

Közbiztonsági referensek részére tartott felkészítést az Egri és a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a napokban. A közbiztonsági referensek a települési önkormányzatok munkatársai, akik a katasztrófák elleni védekezéssel összefüggő feladatokban segítik a polgármestereket.

Negyedik hete zajlik a szúnyoggyérítés
2018. május 16. 12:54

Az elmúlt héten a tervezett 283 településen megvalósult a szúnyoggyérítés, csaknem 70 ezer hektáron permetezték a vérszívókat. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron dolgoznak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy 185 település belterületén fogják az esti órákban repülőről, illetve a földről csökkenteni a szúnyogok számát.

Vért adtak az egri tűzoltók
2018. május 15. 14:53

Véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete közösen az Országos Vérellátó Szolgálat Eger Területi Vérellátóval az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen, kedden.

Fokozott figyelem a nem menetrend szerinti buszok ellenőrzésekor
2018. május 14. 15:49

Az elmúlt években több esetben vonultak megyénk tűzoltói kigyulladt autóbuszokhoz. Ezen tűzesetek megelőzése érdekében hatóságunk megkezdi a személyszállításban résztvevő, nem menetrend szerint közlekedő autóbuszok tűzvédelmi ellenőrzését megyénk közútjain.