Hírek


Tűzoltók a Biztonság Hetén
2018. szeptember 18. 10:42

Játékos formában ismerkedtek a biztonsággal az iskolások a 2018. évi Biztonság Hete országos rendezvénysorozat első napján Egerben, az Érsekkertben, szeptember tizenhetedikén, ahol a katasztrófavédelem füstsátorral és tűzoltó locsoló játékkal várta a negyedikes osztályokat.

Katasztrófavédelmi felkészítés a Tinódiban
2018. szeptember 17. 15:00

Katasztrófavédelmi felkészítést tartott az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Tinódi Sebestyén Általános Iskolában, mind az alsó, mind a felső tagozatos diákok részére.

Ütközés a sztrádán
2018. szeptember 17. 09:55

Négy autó ütközött az M3-as autópálya 63-as kilométerénél, Hort közelében, vasárnap este.

Ne gyújtsa! Gyűjtse!
2018. szeptember 14. 09:16

Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.

Felborult egy autó Hatvannál
2018. szeptember 14. 09:14

Letért az úttestről és felborult egy személygépkocsi a Hatvan és Lőrinci közötti úton, csütörtök délután.

A mustgáz veszélyei
2018. szeptember 13. 12:31

A mustgáz miatt bekövetkezett baleseteknél végrehajtandó életmentési feladatok gyakorlása volt a célja annak a mentési gyakorlatnak, melyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, közösen a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottsággal tartott szerdán, Egerben, a Demeter Borászat pincéjében.

Kigyulladt egy kombájn
2018. szeptember 13. 09:16

Egy kombájn szecskázó részében keletkezett tűz és égett a termény Csány határában, szerda délelőtt.

Dobogón végeztek a „Gyöngyösi Fanyüvők”
2018. szeptember 11. 14:28

Az idei évben szeptember 8-án, Bábolnán, a mezőgazdasági kiállítás zárónapján rendezték meg a fakitermelők országos döntőjét. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a gyöngyösi hivatásos tűzoltók csapata képviselte a versenyen. A nagy küzdelem végén a Gyöngyösi Fanyüvők nevet viselő csapat az előkelő harmadik helyezést szerezte meg.