SAJTÓKÖZLEMÉNY - Hamis ellenőrök
2012. augusztus 24.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felé bejelentés érkezett, mely szerint nem a katasztrófavédelem állományába tartozó személyek, tűzvédelmi ellenőrzés címén, különféle hiányosságokat feltárva tűzvédelmi eszközöket próbálnak értékesíteni.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Kéklámpás Nap
2012. augusztus 23.

VI. Kéklámpás-nap 2012. augusztus 25. Eger, Érsekkert A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködve a Tűzoltók Egri Szakszervezetével idén is megrendezi az immáron hagyománnyá vált VI. „Kéklámpás Nap”-ot, melyen betekintést engednek munkájukba a rendvédelmi szervek, valamint a velük együttműködő szervezetek.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Tüzijáték ellenőrzés
2012. augusztus 22.

Gyöngyös város augusztus 20-án tartott rendezvényén az ünnepi programzáró eseményeként tartott tűzijáték a meghirdetett időponthoz képest némi késéssel került megtartásra, és ez az ünnepségen résztvevőket kellemetlenül érinthette.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Gázvezeték sérülés
2012. augusztus 16.

Az elmúlt időszakban a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó egységei számos alkalommal avatkoztak be olyan eseteknél, amelyek gázvezeték sérülése miatt alakultak ki. A többségében emberi mulasztás miatt bekövetkezett veszélyhelyzetek a szabályok betartásával és nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lettek volna.