SAJTÓMEGHÍVÓ - Polgári védelmi felkészítés Füzesabonyban
2012. október 26.

A Magyarország Alaptörvénye meghatározza, hogy a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok részére honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi kötelezettség írható elő. Ez évben folyamatosan megújult köteles polgári védelmi szervezetek fogják adni a katasztrófák elleni védekezésbe bevonható, nem hivatásosokból álló legnagyobb létszámot.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Elsimerés az egri polgármesternek
2012. október 19.

„A katasztrófavédelemmel történő együttműködés terén kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként” főigazgatói ajándéktárgyat és oklevelet vehetett át Habis László, Eger polgármestere és országgyűlési képviselője Budapesten, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Tábornok áll a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén
2012. október 18.

A Sándor-palotában vette át október 18-án dandártábornoki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől Csontos Ambrus, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Október 23-ai ünnepség
2012. október 17.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc évfordulójára ünnepi állománygyűlést tart.