SAJTÓMEGHÍVÓ - Önkéntes Tűzoltó Egyesületek felszereléseinek átadása
2012. december 04.

Heves megyében jelenleg tizenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület (ÖTE) működik. Az egyesület tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben működnek közre a székhelyük szerinti településen a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában. Mindezek mellett a szervezetek nagy gondot fordítanak a helyi, illetve tűzoltó hagyományok ápolására, a közösség összetartására, az utánpótlás nevelésére.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Készüljünk fel az ünnepekre!
2012. december 03.

A karácsony és a hozzá kapcsolódó ünnepkör egyik legjellegzetesebb színfoltja a gyertyák, mécsesek, kis fáklyák használata. A régebbi időkben ezek a folyamatosan csökkenő természetes fény pótlására szolgáltak, mára azonban lényegében több jelentéssel is bíró jelképpé váltak.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Médiaszerver
2012. december 03.

A katasztrófavédelem szervezete kiemelten fontos feladatként kezeli a hiteles, gyors és pontos tájékoztatást. A médiaszerver létrehozásakor ez a cél vezérelte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szén-monoxid mérgezések megelőzése
2012. november 28.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Heves Megyei Tüzeléstechnikai és Kéményseprő Vállalkozó Kft., valamint a Markhot Ferenc Kórház közös sajtótájékoztatót tart a szén-monoxid mérgezésekkel kapcsolatosan.