SAJTÓKÖZLEMÉNY - Közel 500 lakásban szünetelt a gázszolgáltatás
2012. december 12.

December 11-én az esti órákban a TIGÁZ Zrt. kérte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségét annak érdekében, hogy a gázszolgáltatást minél hamarabb visszaállítsák Egerben a Balassi út környékén.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Szén-monoxid mérgezés
2012. december 05.

A szénmonoxid-mérgezés szén-monoxid gáz belélegzése okozta mérgezés, amely akár halált is okozhat. Az egyik leggyakoribb háztartási baleset, amelyet legtöbbször a helytelenül használt tüzelőberendezés okoz, de más oka is lehet.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Önkéntes Tűzoltó Egyesületek felszereléseinek átadása
2012. december 04.

Heves megyében jelenleg tizenkilenc önkéntes tűzoltó egyesület (ÖTE) működik. Az egyesület tagjai önként, fizetség nélkül, szabadidejükben működnek közre a székhelyük szerinti településen a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában. Mindezek mellett a szervezetek nagy gondot fordítanak a helyi, illetve tűzoltó hagyományok ápolására, a közösség összetartására, az utánpótlás nevelésére.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Készüljünk fel az ünnepekre!
2012. december 03.

A karácsony és a hozzá kapcsolódó ünnepkör egyik legjellegzetesebb színfoltja a gyertyák, mécsesek, kis fáklyák használata. A régebbi időkben ezek a folyamatosan csökkenő természetes fény pótlására szolgáltak, mára azonban lényegében több jelentéssel is bíró jelképpé váltak.