SAJTÓMEGHÍVÓ - Veszélyhelyzet Kezelési Központ átadása
2013. február 25.

Horváth László a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke látogatást tesz a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében kialakított Veszélyhelyzet Kezelési Központban.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Szolgálatba állnak az újonc tűzoltók
2013. február 18.

Az új típusú tűzoltóképzés első kibocsátó ünnepségére kerül sor február 19-én, Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, ezt követően a végzett hallgatók szolgálatba állnak a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó-parancsnokságain.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Földrengés Hevesen
2013. február 16.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére 2013. február 16-án este negyed hét után érkezett az első lakossági bejelentés, miszerint Tenken földrengés történt. A jelzés alapján a rengés másodpercekig volt észlelhető, amely egy mozgásból állt.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Sajtóreggeli
2013. február 05.

A katasztrófavédelmi szervezet a 2012-es évben teljesen átalakult. A változás szükségességére és egy még hatékonyabb, katasztrófák elleni védekezési rendszer létrehozására az alábbi események világítottak rá: a 2010. Borsod-Abaúj- Zemplén és Heves megyei ár-belvíz, a 2010. vörösiszap katasztrófa, valamint a 2011. West Balkán tragédia.