SAJTÓMEGHÍVÓ - Tűzoltók hódítják meg Kékestetőt
2017. január 18.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület idén is megrendezi a 2017. évi Téli Sportnapokat, ezen belül is a tűzoltó síversenyt. A téli sportokat kedvelő tűzoltók több programlehetőségből is válogathatnak, így például lesz szimulátor (a kezdő síelni és snowboardozni vágyók itt biztonságos körülmények között próbálhatják ki a sportolás élményét), terepfutás, sífutás és célbalövés.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Jégről mentési gyakorlat
2017. január 06.

A jégről mentés speciális mozzanatait szemlélteti három gyakorlat keretében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sajtónyilvános eseményen a hivatásos és önkéntes tűzoltók jégen rekedt embereket fognak felszereléseikkel kimenteni, mely során a megelőzési tanácsokat is hangsúlyozni fogják.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Újévi köszöntés
2016. december 27.

Bartók Péter, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató helyettese az év utolsó napján megyénkbe látogat. A főigazgató helyettes Csontos Ambrus tű. dandártábornokkal, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével közösen az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő tűzoltóit fogják köszönteni.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Új felszerelésekkel gazdagodnak az önkéntes tűzoltók
2016. december 20.

Idén országosan négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni. Az eszközök már Heves megyébe is megérkeztek, összesen tizenhét egyesület veheti kézhez a vadonatúj felszereléseket.