SAJTÓMEGHÍVÓ - Újévi köszöntés
2016. december 27.

Bartók Péter, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató helyettese az év utolsó napján megyénkbe látogat. A főigazgató helyettes Csontos Ambrus tű. dandártábornokkal, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével közösen az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő tűzoltóit fogják köszönteni.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Új felszerelésekkel gazdagodnak az önkéntes tűzoltók
2016. december 20.

Idén országosan négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni. Az eszközök már Heves megyébe is megérkeztek, összesen tizenhét egyesület veheti kézhez a vadonatúj felszereléseket.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Az ünnep veszélyei
2016. december 12.

Egy látványos bemutatóval hívja fel a figyelmet az adventi időszak és a karácsony veszélyeire a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A sajtónyilvános eseményen a szakemberek egy kis lakásként berendezett építményben demonstrálják majd a lakástűz kialakulását, amelyet a tűzoltók oltanak el. Az előző években Eger különböző helyszínein rendeztük meg a bemutatót, idén Gyöngyös és Füzesabony fog otthonául szolgálni az eseménynek.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Tűzoltó Mikulás
2016. december 01.

Idén nem a hagyományos úton járva látogat el a Mikulás az egri, a gyöngyösi és hatvani kórházakba. A Tűzoltó Mikulás tűzoltó autón érkezik és minden kórházi beteg gyermeknek kedveskedik egy-egy kis ajándékkal.