SAJTÓMEGHÍVÓ - Katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlat a Felső Mátrában
2017. február 20.

Katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlatot tart a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Felső Mátrában. A sajtónyilvános eseményen egy sípályán bekövetkezett tömeges balesetet imitálunk, mely felszámolásához speciális eszközök szükségesek. E gyakorlat keretei között kerül sor a Heves megyei Mátra Mentőcsoport egységének, a Kékes Kutató Mentő Alapítványnak az éves ismétlő gyakorlatára is.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Évértékelő sajtótájékoztató
2017. február 15.

A 2016. évi munkáról, az elért eredményekről és a 2017-es év főbb céljairól évértékelő sajtótájékoztatót tart Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Tűzoltók hódítják meg Kékestetőt
2017. január 18.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület idén is megrendezi a 2017. évi Téli Sportnapokat, ezen belül is a tűzoltó síversenyt. A téli sportokat kedvelő tűzoltók több programlehetőségből is válogathatnak, így például lesz szimulátor (a kezdő síelni és snowboardozni vágyók itt biztonságos körülmények között próbálhatják ki a sportolás élményét), terepfutás, sífutás és célbalövés.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Jégről mentési gyakorlat
2017. január 06.

A jégről mentés speciális mozzanatait szemlélteti három gyakorlat keretében a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sajtónyilvános eseményen a hivatásos és önkéntes tűzoltók jégen rekedt embereket fognak felszereléseikkel kimenteni, mely során a megelőzési tanácsokat is hangsúlyozni fogják.