Hírek


Radioaktivitás állt középpontban a mobil labor továbbképzésén
2019. október 03. 10:30
A megyei katasztrófavédelmi mobil labor állománya a havi képzését az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben tartotta a napokban, melynek keretén belül megtekintették az izotóp labort, tanulmányozták a labor által használt eszközöket és anyagokat.

A katasztrófavédelmi mobil labor (KML) egyik fő feladata a környezetbe került veszélyes anyagok detektálása és az emberi élet megóvása érdekében tehető intézkedések meghozatala. A veszélyes anyag jellegétől függően lehet vegyi, biológiai, illetve radiológiai. A képzésen az izotóp labor szakemberei egy tartalmas elméleti és gyakorlati oktatást tartottak. Az előadást követően a kórházi dolgozók és a katasztrófavédelmi szakemberek együtt ismerkedtek egyrészt a kórházban található másrészt a KML gépjárműre málházott sugárzás kimutatására alkalmas eszközökkel, továbbá az esetlegesen bekövetkező radioaktív szennyeződés mentesítésével kapcsolatos feladatokkal. A képzés célja az volt, hogy egy esetleges beavatkozás során a helyi szakemberek hatékonyan tudják támogatni a beavatkozó mobil labor munkáját, amely alkalmas széles spektrumú esetek káros következményeinek csökkentésére a lakosság és környezetünk biztonságának növelése érdekében.

Fotó: Heves MKI


 

Kapcsolódó képek:

Radioaktivitás állt középpontban a mobil labor továbbképzésén Radioaktivitás állt középpontban a mobil labor továbbképzésén