Hírek


Tűzoltásvezetők képzése
2019. szeptember 27. 13:07
A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képzést tartott a megye tűzoltásvezetői számára. A képzésen elméleti és gyakorlati ismereteket, térinformatikai tudnivalókat és esettanulmányokat elemeztek, majd a megyei kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységet és felszereléseit vették szemügyre a résztvevők.

Az oktatáson az igazgatóság informatikai szakemberei mutatták be, hogyan lehet a legtöbb információra szert tenni egy elektronikus térkép használatakor, nyílt terepen történő tájékozódáskor. Külső előadóként Magos Gábor, a Bükki Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálatának vezetője osztotta meg személyes tapasztalatait és tanácsait arról, hogy a szervezetüknél milyen eszközöket, programokat használnak a természetvédelmi területeken történő tájékozódás során. Ezt követően a katasztrófavédelem részéről jelenlévő szakemberek előadásait hallgathatták meg a szén-monoxid-mérgezés megelőzésnek fontosságáról, kielemezve a „csendes gyilkos” jelenlétében történő beavatkozások taktikáját, továbbá a sugárzó anyagok jelenlétében végzendő kárfelszámolás szabályait, előírásait is felelevenítették a szakemberek.

Az oktatás végén bemutatásra került a kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egység, mely gépjármű bevetése gyorsabb reagálást tesz lehetővé a kritikus infrastruktúrákban bekövetkezett események során.

Fotó: Papp Zsolt tű. alez.


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltásvezetők képzése Tűzoltásvezetők képzése Tűzoltásvezetők képzése
>>> További képek a galériában <<<