Hírek


Biztonságban a Biztonság Hetén
2019. szeptember 27. 12:55
A Biztonság Hete elnevezésű programsorozat keretein belül a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya közlekedésbiztonsági nyílt napot tartott szerdán az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban és környékén. A rendezvényhez a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is csatlakozott.

A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a legtöbb baleset tudatos magatartással, megfelelő odafigyeléssel és a szabályok betartásával megelőzhető. A szakemberek a rendezvényre ellátogatókat hasznos tanácsokkal látták el a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban, valamint beülhettek a szolgálati autókba is. Több mint száz iskolás gyermek volt jelen a programon, akik többek között megnézhették és kis időre „birtokba vehették” az egri hivatásos tűzoltók gépjárművét. A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság egy füstsátorral szemléltette, hogy milyen - csökkentett látási körülmények között - egy füsttel telítődött helyiségben tartózkodni, továbbá egy locsolós ügyességi játékkal és ismeretterjesztő tesztekkel kedveskedtek a fiataloknak, hogy biztosítsák a jókedvet.

Az egyhetes kampány igyekszik a családok figyelmét ráfókuszálni a felelősségteljes, fenntartható és környezettudatos közlekedés fontosságára, valamint biztonságuk megerősítésére, a közutakon és a mindennapokban egyaránt.

Fotó: Heves MKI


 

Kapcsolódó képek:

Biztonságban a Biztonság Hetén Biztonságban a Biztonság Hetén Biztonságban a Biztonság Hetén
>>> További képek a galériában <<<