Hírek


Tűzoltóink is versenyeztek az országos mentési versenyen
2019. szeptember 10. 11:44
Az országos mentési versenyen két tűzoltói csapat is képviselte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot -a társszervek kategóriában.

Az Országos Mentési Versenyt idén Bükkszéken rendezték a múlt hét pénteken és szombaton, ahol több kategóriában indultak az életmentők és a társszervek csapatai. Az országból hetvenöt csapatban, közel ötszáz fő egyenruhás, harminckét helyszínen bizonyította tudását.

A verseny célja volt, hogy a mentési lánc ellátói megmérettessék magukat, számukra szakmai motivációt és támogatást nyújtottak a szervezők, hiszen nagyon fontos a gyors szakszerű mentés gyakorlása, annak profi elsajátítása.

Különböző sürgősségi szituációk megoldása volt a feladat: sérültek ellátása, elsősegély nyújtás, a csapatoknak akadály pályán is bizonyítani kellett. A társszervek kategóriában az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság színeiben Keskeny Attila zászlós, Tuza Ervin főtörzsőrmester és Bleszity Erik őrmester, a gyöngyösi csapatban pedig Éles Viktor hadnagy, Ughy László zászlós és Bösze Balász zászlós indult.

Keskeny Attila, az egri csapat vezetője elmondta, hogy fantasztikus versenyen vettek részt, a feladatok többségével a tűzoltók munkájuk során és a mindennapi életben is bármikor találkozhatnak. A Heves megyei tűzoltóknak ez volt az első ilyen jellegű versenyük, alapvetően nem a helyezés, hanem a tapasztalatok gyűjtése volt a céljuk. Készülnek a következő évi versenyre.

Fotós: Egri HTP, Gyöngyösi Kvk

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltóink is versenyeztek az országos mentési versenyen Tűzoltóink is versenyeztek az országos mentési versenyen Tűzoltóink is versenyeztek az országos mentési versenyen
>>> További képek a galériában <<<