Hírek


Tűzvédelem az Erdészeti Nyílt Napon
2019. szeptember 09. 15:32
A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is részt vett az immár kilencedik alkalommal megrendezett Erdészeti Nyílt Napon az egri Érsekkertben, pénteken.

Az Egererdő Zrt. által szervezett eseményre a megyénk számos óvodájából és iskolájából érkeztek csoportok, mintegy háromezer gyermek próbálhatta ki magát különféle ügyességi játékokban. A résztvevők a környezettudatosság jelentőségével is megismerkedtek.

A rendezvény szervezésével az erdészeti társaság hosszú távú célja a jövő generációjának szemlélet- és magatartásformálása, a környezettudatos nevelés. Erre építve az erdőtüzek elleni védekezésen volt a hangsúly a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság bemutatóhelyén, ahol a szakemberek játékos formában hívták fel a jövő generációjának figyelmét a tűzvédelem, tűzmegelőzés fontosságára, az erdőben történő tűzrakás szabályaira. A bemutatón az egri hivatásos tűzoltók is részt vettek - a gyermekek nagy örömére- egy tűzoltó autóval mentek ki az Érsekkertbe. A kicsik, de még a nagyobbak is csillogó szemmel ismerkedtek a speciálisan erdőtüzek oltására kifejlesztett nagy piros autóval, melybe be is ülhettek, valamint végignézhették a tűzoltók felszereléseit is.

Fotós: Huszárné Jágerszky Szilvia

 

Kapcsolódó képek:

Tűzvédelem az Erdészeti Nyílt Napon Tűzvédelem az Erdészeti Nyílt Napon Tűzvédelem az Erdészeti Nyílt Napon
>>> További képek a galériában <<<