Hírek


Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes egyesületek
2019. július 11. 14:26
2019-ben ismét hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kapnak, hatszázmillió forint a tűzoltó egyesületek között oszlik meg.

A bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így ebben az évben a működési költségre, illetve szertárépítésre és -felújításra kapnak támogatást az egyesületek. A pályázók egyrészt védő- és tűzoltótechnikai eszközöket vehetnek át, továbbá maguk is beszerezhetnek egyéb eszközöket. A pályázatnak köszönhetően tűzoltótechnika-kezelői típusvizsgára nyílik lehetőség, az önkéntesek gépjárművezetői tehetnek pályaalkalmassági vizsgát, amellyel megkülönböztető jelzést használó tűzoltógépjárművek vezetésére is jogosultságot szereznek.

Heves megyéből huszonhárom önkéntes egyesület pályázott sikeresen, a pályázat keretén belül 2019-ben közel huszonegy millió forint támogatásban részesülnek.

Letölthető dokumentum:

Pályázaton megítélt támogatás