Hírek


Új gépjárművet vett át az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport
2019. május 10. 12:28
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon ünnepélyes keretek között tűzoltó gépjárműveket adtak át több mint egymilliárd forint értékben, köztük a kifejezetten az önkénteseknek fejlesztett öt darab Mahindra Goa gyorsbeavatkozókat. A 2019. május 9-én megtartott rendezvényen az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport is egy gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjárművet vehetett át kipróbálásra.

A rendezvényen Bartók Péter tűzoltó ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes elmondta: a katasztrófavédelem évek óta nagy hangsúlyt helyez az önkéntes tűzoltó egyesületek mentő tűzvédelemben játszott szerepének erősítésére. Ezen elvek mentén fejlesztette ki a BM HEROS az önkéntesek számára az új gépjárműveket.

A jármű 4 hengeres, dízel , 2179 cm3, 88 kW-os hajtómotorral, 4X4 kerékképlettel, motorvédő lemezzel és vonóhoroggal van felszerelve, az utastér 4 fő vagyis egy fél raj szállítására alkalmas. A megkülönböztető fényjelzés és a málhatérvilágítások korszerű LED technológiával működnek. A málhatérbe 300 literes víztartályt és egy kihúzható keretre szerelt Rosenbauer Otter hordozható szivattyút is beépítettek, valamint felszerelései között megtalálhatók a tűzoltási alapfeladatok ellátására alkalmas eszközök.

A gépjármű indítókulcsát dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az önkéntes egyesület képviselőinek, majd kijelentette, hogy az átadott gépjárművekkel még nem ért véget a folyamat, az új technikáknak köszönhetően a katasztrófavédelem még szakszerűbb és ütőképesebb beavatkozásra képes.

Fotó: Schober Andor – RSOE


 

Kapcsolódó képek:

Új gépjárművet vett át az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport Új gépjárművet vett át az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport Új gépjárművet vett át az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport
>>> További képek a galériában <<<