Hírek


Szakmai fórum a társasházak tűzbiztonságáért
2019. április 04. 15:57
A mai napon szakmai fórumot tartott a társasházak tűzvédelméről a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A fórumon megjelentek a Heves Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének, Eger Megyei Jogú Város Építéshatósági Csoportjának és Főépítész Irodájának, az Egri Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályának, a Heves Megyei Építészkamarának, továbbá a Heves Megyei Mérnöki Kamarának a vezetői.

A fórumon részt vevő szakembereket Plachi Péter tű ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte, aki megköszönte a meghívott szervek eddigi együttműködését. A rendezvény első előadója Gasparovics Attila tű. őrnagy, a hatósági osztály vezetője volt, aki elsőként ismertette Heves megye katasztrófavédelmi igazgatóságának és kirendeltségeinek jogkörét. Az őrnagy kitért a társasházak tűzvédelmét szabályzó Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításaira, kiemelte a szabályozás tűzbiztonság növelése érdekében tervezett változásait, illetve azok várható hatásait. Előadásában szó esett a tűzgátló alapszerkezetek kialakításáról és a szomszédos épületek közötti tűzterjedés megakadályozásának fontosságáról. Az előadáson felvázolta a lehetséges hibákat, majd azok elkerülésére alkalmas műszaki megoldásokat vitattak meg közösen a szakemberek, több szemszögből vizsgálva az adott problémakört.

A fóromon Sas Ádám tű. százados, kiemelt főelőadó előadásában beszélt az épületeken belüli tüzek terjedésének megakadályozására szolgáló módszerekről, a tűzgátló szerkezetek alkalmazásáról, a tetőtér beépítésekről, a társasházak kiürítéséről, továbbá az épületek megfelelő hő- és füstelvezetéséről.

Az előadók hangsúlyozták, hogy a társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók és a hatóságok közös érdeke. A katasztrófavédelem rendszeresen ellenőrzi a tűzvédelmi előírások betartását, melyek során nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél. Ezt hivatott elősegíteni a mai szakmai fórum is.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.


 

Kapcsolódó képek:

Szakmai fórum a társasházak tűzbiztonságáért Szakmai fórum a társasházak tűzbiztonságáért Szakmai fórum a társasházak tűzbiztonságáért
>>> További képek a galériában <<<