Hírek


Hétvégi házra is átterjedt a szabadtéri tűz
2019. április 04. 11:49
Heves megyében szerdán nyolc esetben riasztottak a tűzoltókat tűzesetek miatt.

Szerda reggel egy hétvégi ház pincéjében keletkezett tűz a 3-as főút mentén, Gyöngyös határában. A város hivatásos tűzoltói vonultak, akik vízsugarakkal a lángokat elfojtották. A tűzben egy ember könnyű sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Délután gumiabroncsok égtek Besenyőtelken, egy telephelyen. A tűz átterjedt egy telefonoszlopra is. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy habsugárral fékezték meg a lángokat, munkájukat egy munkagép is segítette. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Hat alkalommal vonultak a lánglovagok szabadtéren keletkezett tüzekhez. A hatvani hivatásos tűzoltók Boldog határában, az egriek Eger külterületén, a pétervásárai és a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásosai pedig Hevesaranyos és Tarnabod külterületén, továbbá a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Bélapátfalva külterületén elszáradt növényzet tüzét oltották. Ezek a tüzek jellemzően emberi tevékenységre és gondatlanságra vezethetők vissza. Egy esetben a tűz anyagi kárt is okozott, mikor az mintegy háromhektárnyi területre terjedt ki Eger külterületén és a lángok egy hétvégi házat is elértek. A tizenkét négyzetméteres épületben szerencsére senki nem tartózkodott. Az egri hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a szabadtéri tűzesetek során személyi sérülés nem történt.

Fotó: Dulai Zoltán tű. ftőrm / Smuczer Balázs tű. tőrm / Salga Zsolt tű. őrm.


 

Kapcsolódó képek:

Hétvégi házra is átterjedt a szabadtéri tűz Hétvégi házra is átterjedt a szabadtéri tűz Hétvégi házra is átterjedt a szabadtéri tűz
>>> További képek a galériában <<<