Hírek


Önkéntesek szakmai fóruma
2019. március 13. 12:04
Szakmai fórumot tartott az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek számára. A rendezvényen tizenkét egyesület képviseltette magát, vezetőik beszámoltak a 2018-as évben végzett munkájukról és beavatkozásaikról.

A fórumot egy elméleti továbbképzés követte, melynek kiemelt témája volt a szabadtéri tüzesetek és lakástüzek megelőzése, továbbá napirendi pont volt a fűtő és tüzelő berendezések biztonságos üzemeltetése, a társasházak tűzvédelme és a kéményseprő ipari tevékenység mind a lakossági, mind a vállalkozói szektorban. Hangsúlyozták, hogy a statisztikák szerint nagyobb tűz nem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol füstérzékelőket telepítettek és a szén-monoxid-érzékelők is számos esetben helyesen jeleztek, így akár megelőzve egy esetleges tragédiát.

Az egyesületek képviselői részére átadták azokat a tűzmegelőzési plakátokat, szóróanyagokat, melyeket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság készített, és ezeket a lakosság részére el fogják juttatni azokon a településeken, ahol káreseteknél a beavatkozást is vállalták.

Fotó: Molnár Péter tű. szds.


 

Kapcsolódó képek:

Önkéntesek szakmai fóruma Önkéntesek szakmai fóruma Önkéntesek szakmai fóruma
>>> További képek a galériában <<<