Hírek


Idén is kiváló eredmények születtek az ergométeres bajnokságon
2019. március 11. 16:06
Március kilencedikén, Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot, melyen több mint nyolcvanan vettek részt. A bajnokságra az ország számos hivatásos és létesítményi tűzoltó-parancsnokságáról, valamint Szlovákiából is érkeztek, Heves megyét hat tűzoltó képviselte a megmérettetésen.

Az ergométer eszközigényes sport, amely a versenyző minden porcikáját átmozgatja. Dolgozik a test minden végtagja, de a taktika is nagyon fontos, hiszen ha a versenyző a kezdő métereket túl nagy erőfeszítéssel indítja, a hajrában könnyen kifulladhat.

A verseny egyéni küzdelmeiben nőknek és férfiaknak egyaránt ezer métert kellett a lehető legrövidebb idő alatt lehúzni az ergométeres padon, míg a csapatoknál négyezer méter volt a táv, amit váltásokban kellett teljesíteni. Nemcsak férfi-, hanem vegyes összetételű csapatok is rajthoz állhattak.

Megyénkből Istványi Nóra tű. főhadnagy, Bleszity Erik és Bősze Balázs tű. zászlósok valamint Hegyi Ádám, Barna Lajos, Kriston Géza tű. őrmesterek neveztek, közülük Istványi Nóra tű. főhadnagy a női kategóriában az első helyen ért célba. A főhadnagy egy csapatban is indult melynek a neve „Vegyi Gyümi” volt, tagjai Jász-Nagykun-Szolnok, Heves megyei és fővárosi tűzoltók voltak. A csapat szintén a dobogó első fokára állhatott fel. A verseny szorosságára jellemző volt, hogy másodpercek döntöttek egy-egy győzelemről, de volt olyan kategória is, ahol csupán két tizedmásodperc választotta el a győztest és a második helyezettet. Az erős mezőnyben a fiúk óriásit küzdöttek, de nem jutottak fel a dobogóra, ők a jó középmezőnyben végeztek.

Gratulálunk sportembereinknek a kiváló helytállásért!

Fotó: Istványi Nóra tű. fhdgy.


 

Kapcsolódó képek:

Idén is kiváló eredmények születtek az ergométeres bajnokságon Idén is kiváló eredmények születtek az ergométeres bajnokságon Idén is kiváló eredmények születtek az ergométeres bajnokságon
>>> További képek a galériában <<<