Hírek


Sok munkát adott a viharos szél
2019. március 11. 14:25
A viharos szél okozta károk miatt kilenc helyszínre riasztották a Heves megyei tűzoltókat hétfőn, munkájukat önkéntes tűzoltók is segítették.

Hatvanban, Bükkszentmárton, Bükkszék és Heves települések külterületén több helyen is veszélyesen megdőltek az útszéli fák, melyek vagy útzárat képeztek, vagy a gyalogosforgalmat veszélyeztették. A hatvani, hevesi, egri hivatásos és bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el a fákat.
Gyöngyösön a Seregély utcában a szél egy távközlési vezetéket szakított le, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a kábelt biztonságos helyre helyezték.
Hatvanban egy általános iskola tetőszerkezetéről hullámlemezt szakított fel a szél, a hatvani tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyessé vált részeket.
Jászszentandráson egy melléképületre dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrésszel a jászszentandrási önkéntes tűzoltók.
Gyöngyösön, a Warga László utcában egy négyemeletes épület szigetelését tépte le a viharos erejű szél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy létrás tűzoltó gépjármű segítségével a veszélyes elemeket eltávolították.
Szerencsére senki nem sérült meg a káresetek következtében.