Hírek


Szarvaskőn veszély-elhárításban segített az önkéntes mentőcsoport
2019. február 14. 12:19
Teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű lakóépület Szarvaskő külterületén 2018. február 6-án délelőtt. Az egri hivatásos tűzoltók négy tűzoltó járművel és a mezőkövesdi hivatásosok egy vízszállítóval vonultak, majd négy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. A tűz oltását nehezítette, hogy a káreset környezetében nem volt tűzcsap, így két vízszállító gépjárművel szállították az oltáshoz szükséges vizet a helyszínre.

A könnyűszerkezetes házban a tűz villámgyorsan terjedt, percek alatt szinte minden helyiséget elborított. A lángokat sikerült ugyan megfékezni, a tűz a szomszédos házakra nem terjedt át, de sajnos a családi ház lakhatatlanná vált az ott élők otthona a tűz martaléka lett.
A bajba jutott család megsegítésére sokan jelentkeztek önkéntesen, köztük az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai is. Elmondták, hogy kiérkezésükkor azonnal tudták, hogy milyen speciális feladattal tudnak a legtöbbet segíteni, rögtön látták, hogy három, több mint nyolc méter magas kémény még áll a leégett ház közepén, melyek közelében tartózkodni veszélyes volt. Nem lehetett megmondani, hogy mennyire stabilan állnak és mikor fognak összedőlni. A mentőcsoport tagjai a segítő emberek biztonsága érdekében is, önként vállalták a megtámasztás nélküli kémények bontását. Szakszerű munkájuknak köszönhetően a bontott anyagok fölhasználhatóak lesznek az új kémények építése során. A tűzben egy óriási fenyőfára is átterjedtek a lángok, melyet a csoport tagjai a biztonság érdekében kivágták. Miután a munkaterület biztonságosabbá vált, egy omlásveszélyes fal megbontásában és a törmelékek elhordásában is segédkeztek. Az önkéntes csoportból hatan egész nap azon dolgoztak, hogy a családnak kicsit jobb legyen a bajban.
Kovács József, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport vezetője elmondta, hogy csodálatra méltó a család kitartása és látva az emberi összefogást és önzetlen segítséget, hisz abban, hogy rövid időn belül lesz új otthona a családnak.

Fotó: Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport


 

Kapcsolódó képek:

Szarvaskőn veszély-elhárításban segített az önkéntes mentőcsoport Szarvaskőn veszély-elhárításban segített az önkéntes mentőcsoport Szarvaskőn veszély-elhárításban segített az önkéntes mentőcsoport
>>> További képek a galériában <<<