Hírek


Nyugdíjasok találkozója
2018. december 05. 14:20
A megyei katasztrófavédelemtől és jogelőd szerveitől nyugállományba vonultak részére szervezett találkozót november 30-án az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, majd december 4-én a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A jövő építésének alapja a múlt gondozása. Ennek jegyében szervezünk rendszeresen találkozókat a közel, és a régmúltban e szervezet állományából nyugállományba vonult munkatársaknak: tűzoltóknak, polgári védelmi szakembereknek, vezetőknek, adminisztratív munkakörben dolgozott munkatársaknak.

Ebben az évben mindkét találkozót az egri tűzoltóságon tartottuk, hiszen a meghívottak közül nagyon sokan évtizedekig ebben az épületben szolgáltak. A rendezvényeken a jelenlegi vezetők köszöntötték a régi kollégákat, rövid tájékoztató keretében ismertették a katasztrófavédelem jelenlegi struktúráját és feladatrendszerét, az aktuális faladatokat és fejlesztéseket. Ebéd után körbevezették a vendégeket az laktanyában, ahol megtekinthették a jelenlegi készenléti szereket, tűzoltó technikákat, védőruhákat, valamint a laktanya pincerendszerében kialakított emlékszobát is, ahol jelenleg fellelhetők azok a régi eszközök, felszerelések, dokumentumok, melyekkel anno az egykori munkatársak dolgoztak, vagy akár saját maguk készítettek. Jó volt látni egyik volt kolléganőnk mosolygó arcát, amikor meglátta a régi úgynevezett RST lapokat (Riasztási és Segítségnyújtási Terv) és ezt mondta: Ezeket még én gépeltem!

A két nyugdíjas találkozóra összesen több mint ötven régi kolléga jött el, és közülük ketten is már a kilencvenedik életévükön is túl vannak, és jó egészségnek örvendenek.

Ezek a találkozók jó alkalmak arra, hogy az egykori munkatársak találkozzanak egymással, visszatekintsenek a múltra, régi történeteket meséljenek és felelevenítsék a közös élményeket. Ezt a hagyományt a jövőben is ápolni fogjuk, lehetőséget adva ezzel a különböző generációk találkozásának és eszmecseréjének.

Fotós: Majoros Richárd tű. szds., Hevesi Katalin tű. alez.

 

Kapcsolódó képek:

Nyugdíjasok találkozója Nyugdíjasok találkozója Nyugdíjasok találkozója
>>> További képek a galériában <<<