Hírek


Aláírták az új együttműködési megállapodásokat az önkéntes tűzoltók
2018. október 29. 14:06
Önkéntes tűzoltó egyesületek részére tartott konferenciát a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egri tűzoltóságon szombaton.

A rendezvényen összesen kilenc önkéntes egyesület képviselője vett részt, melyen első napirendként tájékoztatást kaptak a 2018. évi pályázatok elszámolásával kapcsolatos feladatokról, szabályokról, valamint ismertették számukra a rájuk vonatkozó jogszabályok változásait is.

Az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal tizenegy önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik együttműködési megállapodással és segíti önkéntesen a tűzoltók lakosságtájékoztató, tűzmegelőzési és mentő tűzvédelmi tevékenységét. A jogszabályi változásoknak eleget téve a megállapodások újrakötése szükség. Változtak az együttműködési kategóriák és a működés feltételei, szigorodtak a beavatkozások során használt védőeszközökre és felszerelésekre vonatkozó előírások, figyelembe véve a biztonságos munkavégzés feltételeit. A szakmai napon kilencen alá is írták az új szerződéseket, két egyesület vezetője hivatalos teendői miatt maradt távol a konferenciáról, velük az együttműködési megállapodást hétfőn írják alá.

A nap második felében gyakorlati bemutatón vettek részt az önkéntes tűzoltó egyesületi vezetők, melyen betekintést nyertek a legújabb mentő-tűzvédelmi technikák alkalmazásába. A kútból mentéssel kapcsolatban tartottak bemutatót a hivatásos tűzoltók és átadták ismereteiket a témakörben. Ezt követően áttekintették megyénk tűzvédelmi helyzetét és megbeszélték az aktuális teendőket, többek között részletesen kitértek az őszi-téli időszak szakmai feladataira való technikai és szakmai felkészülés helyzetére. Közös elhatározását követően, megállapodtak egy 2019. januárjában kezdődő szakmai továbbképzés elindításában is.

Fotós: Papp Zsolt tű. alez., Vörös Tamás tű. őrgy.

 

Kapcsolódó képek:

Aláírták az új együttműködési megállapodásokat az önkéntes tűzoltók Aláírták az új együttműködési megállapodásokat az önkéntes tűzoltók Aláírták az új együttműködési megállapodásokat az önkéntes tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<