Hírek


Dobogón végeztek a „Gyöngyösi Fanyüvők”
2018. szeptember 11. 14:28
Az idei évben szeptember 8-án, Bábolnán, a mezőgazdasági kiállítás zárónapján rendezték meg a fakitermelők országos döntőjét. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a gyöngyösi hivatásos tűzoltók csapata képviselte a versenyen. A nagy küzdelem végén a Gyöngyösi Fanyüvők nevet viselő csapat az előkelő harmadik helyezést szerezte meg.

A csapat tagjai: Nagy János tű. zászlós és Nagy Mihály, Zaklóczki Zoltán, Szabad József tű. főtörzsőrmesterek voltak. A versenyfeladatok egy része csapatmunkát igénylő kombinált versenyszámból állt, ahol darabolni, gallyazni, hasítani és sarangolni kellett, valamint egy egyéni fűrészlánc szerelést is be kellett mutatni.

A csapat már több éve vesz részt tűzoltó fakitermelő versenyeken és volt, hogy jogot szereztek a fakitermelő országos döntőben való szereplésre is. Az idei évben a csapatba új tagok kerültek, így kezdték a felkészülést. A csaptnak versenyek sorozatán kellett jól szerepelnie hogy részt vehessenek a döntőben. Az első megmérettetésre augusztus 25-én a bükkzsérci regionális versenyen került sor, ahol az otthoni edzések eredményeképpen a hatodik helyezést érték el, ezzel bejutva az országos bajnokságba.

Az Országos Tűzoltó Favágóverseny elődöntőjét Somogy megyében, Ropolypusztán tartották augusztus 29-én. A fanyüvőknek tizenhét indulóból a hetedik helyezést sikerült megszerezniük. „Az erős mezőnyben való helytállás tökéletes felkészülésnek bizonyult az országos döntőre” – mesélték a csapat tagjai.

A döntőben, Bábolnán 40 csapat mérte össze tudását két fordulóban. A jó időeredményeiket pontossággal és koncentrációval kiegészítve, kevés hibapontot szerezve, mindkét fordulóban a dobogó esélyesei voltak végig a verseny alatt. Végül a dobogó harmadik helyére állhattak föl, ezzel kvalifikálták magukat a 2019-es Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Kupába. A csapat a STIHL Kft ajándékutalványaival és ajándéktárgyaival térhetett haza és elmondták, hogy életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak a versenyek alatt.

Gratulálunk a versenyzőinknek a kiváló eredményért!

Fotó: Vilmányi Sándor tű. alezredes, Jónás Róbert tű. főtörzsőrmester


 

Kapcsolódó képek:

Dobogón végeztek a Dobogón végeztek a Dobogón végeztek a
>>> További képek a galériában <<<