Hírek


Sebészeti pontosságú beavatkozás a kórházban
2018. július 11. 10:59
Kedden, pár perccel hajnal fél öt előtt érkezett a segélykérés az egri tűzoltókhoz, miszerint az egri kórházban egy hölgy ujjára úgy rászorult egy acélból készült gyűrű, hogy azt képtelenség volt lehúzni.

A tűzoltók kivonultak a kórház sürgősségi osztályára és ők is látták, hogy a hölgy bajban van. A keze nagyon meg volt dagadva, többszöri próbálkozás után sem sikerült a gyűrűt lehúzni az ujjáról és az egész kézfeje be volt dagadva. Először kéziszerszámokkal próbálták elvágni a gyűrűt, de az olyan kemény fémből készült, hogy csak csikarásokat tudtak ejteni rajta. Egyértelmű volt, hogy komolyabb vágószerszámra lesz szükség a beavatkozáshoz. Gyorsan megszületett az ötlet, hogy ha elég óvatosan járnak el, akkor egy kisebb korongos csiszológéppel, el lehet vágni a kemény anyagból készült ékszert. Becsúsztattak egy vékony fémdarabot a gyűrű és a nő ujja közé és nagyon körültekintően, a kisgéppel elvágták a gyűrűt. Mindenki megörült, de az öröm korai volt. Bár a gyűrű engedett kicsit a szorításon, olyan rideg volt, hogy azt szétfeszíteni nem lehetett. Ezért egy másik vágást is kellet ejteni rajta, hogy szó szerint leessen és ki lehessen szabadítani a már nagyra dagadt, fájó ujjat. A második vágás után mindenki megörült. Tűzoltóinknak sikerült eltávolítani a gyűrűt a legkisebb fájdalom vagy sérülés okozása nélkül. Nagyon hálásak voltak a segítségért a kórházban, tűzoltóink pedig örültek, hogy ismét segíthettek. Mint a legtöbb beavatkozásnál a lánglovagoknak itt is szükségük volt a találékonyságukra, pontosságukra, hogy ezt az esetet is megoldják. A majdnem húsz perces folyamatos koncentráció és óvatos vágások sorozata végül meghozta az eredményét, sikeresen kiszabadították az ujjat a fogságból.

Fotó: Tuza Ervin tű. ftőrm.


 

Kapcsolódó képek:

Sebészeti pontosságú beavatkozás a kórházban Sebészeti pontosságú beavatkozás a kórházban Sebészeti pontosságú beavatkozás a kórházban