Hírek


Véget ért az önkéntes tűzoltók országos versenye
2018. július 09. 15:37
A hétvégén tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg. A versenyen megyénket az abasári és a szilvásváradi önkéntesek képviselték.

Az MTSZ szervezésében minden második évben tartanak országos tűzoltóversenyeket a felnőtt önkéntes tűzoltók részére. A hagyományos felnőtt női és férfi tűzoltó versenyen két versenyszámot tartanak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a versenyzőknek tűzoltásra alkalmas állapotba kell összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet, valamint végrehajtaniuk a nyolcszor ötven méteres váltófutást, miközben akadályokat kell leküzdeniük a pályán.

Az ifjúsági tűzoltó versenyen a szabályok szerint a 10-16 éves korosztályban lány- és fiúcsapatok versenyeznek, de lehetnek vegyes összetételűek is a tíz főből álló egységek között. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat.

Az idei megmérettetésre a hazaiak mellett határon túli magyar versenyzők is meghívást kaptak Felvidékről, Székelyföldről és a Vajdaságból. A versenyt folyamatos gyakorlás és felkészülés előzte meg, csapataink már szinte álladó résztvevőként vettek részt a megmérettetésen, ahol a kicsik és nagyok egyaránt minden erejüket és tudásukat bevetve teljesítettek. A VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyen, az önkéntes tűzoltó egyesületek női csapatai közötti összetett versenyben Abasár ÖTE a második helyet szerezte meg. A férfi csapatok összetett versenyében Abasár ÖTE a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Szilvásvárad ÖTE pedig a tizenegyegyedik helyezést érte el. Ebben a kategóriában az abasári önkéntesek egy junior csapattal is indultak és a nagyok között a junior csapatuk a tizenkettedik helyen végzett.

A IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny összetettjében a fiú csapatok között Szilvásvárad ÖTE csapata a hetedik helyet szerezte meg. Gratulálunk kiváló szereplésükért!

Fotó: Vincze-Pap Kálmán tű. alez.


 

Kapcsolódó képek:

Véget ért az önkéntes tűzoltók országos versenye Véget ért az önkéntes tűzoltók országos versenye Véget ért az önkéntes tűzoltók országos versenye
>>> További képek a galériában <<<