Hírek


Szabadidejükben is segítenek
2018. július 09. 09:42
Két egri tűzoltó szabadidejében segített egy mozgásában akadályoztatott embernek, a háza melletti húsz méteresre megnőtt fenyőfa kivágásában Egerben.

Megkeresés érkezett az egri katasztrófavédelmi kirendeltségre a napokban, hogy egy mozgásában akadályoztatott embernek a háza előtt egy nagy fenyőfa áll, ami veszélyesen közel van az épülethez. A manapság oly gyakori viharok miatt, a nagyobb baj megelőzése érdekében szeretné kivágatni, a kivágott fát pedig felajánlaná egy arra rászoruló családnak, ehhez kért segítséget és támogatást.

A tűzoltók elsődleges feladata a közvetlen életveszély és a veszélyes helyzetek megszüntetése. Az óriásira megnőtt fa közvetlen életveszélyt nem jelentett, anyagi javakat nem veszélyeztetett, ezért tűzoltói beavatkozást nem lehetett kezdeményezni. A tűzoltók között azonban sokan vannak, akik más mesterséghez is értenek, az önzetlen segítés pedig hivatásuk része. Epstein Imre tű. törzszászlós az egyik szolgálati csoport parancsnoka, valamint Nagy József tű. főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó, tudomást szereztek a kérésről, és mivel mindketten nemcsak tűzoltók, hanem „favágók” is, felajánlották segítségüket, hogy az udvaron lévő húsz méteres fát, amely egy vihar esetén kárt is okozhat, kivágják. A két tűzoltó saját szabadidejében, saját eszközeivel legallyazta, majd kivágta a nagy fenyőfát. A fa tulajdonosa az összes faanyagot egy arra rászoruló családnak ajánlotta fel, akit az önkormányzat javasolt. A közelben élő család fával fűt, és jól jött nekik egy kis téli tüzelő kiegészítés, nagyon örültek a felajánlásnak. A két tűzoltó a kivágott fát még el is szállította a megadott címre.

A „tűzoltó szakmát” választó emberek ugyanabba a típusba tartoznak, elmondható, hogy mindannyian rendelkeznek egy nagyon fontos emberi tulajdonsággal, aminek a neve: önzetlen segítőkészség.

Fotó: Abóczki Attila


 

Kapcsolódó képek:

Szabadidejükben is segítenek Szabadidejükben is segítenek Szabadidejükben is segítenek
>>> További képek a galériában <<<