Hírek


Pályázati támogatás a bélapátfalvai és a tiszanánai önkormányzati tűzoltóknak
2018. július 06. 13:39
Az idei évben először írtak ki az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztését célzó pályázatot, amelynek elbírálását követően ötvenkilenc szervezet jut összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatáshoz.

Az ötvenkilenc önkormányzati tűzoltóság a rendelkezésre álló forrást a kötelezően előírt tűzoltóvédő- és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására fordíthatja.

A bíráló bizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így idén az önkormányzati tűzoltóságok csaknem százhatvankilenc millió forintért védő- és tűzoltótechnikai eszközöket vehetnek át, harminchat millió forint értékben pedig maguk szerezhetnek be egyéb eszközöket. A pályázatnak köszönhetően tizenegy önkormányzati tűzoltóság összesen húszmillió forintot a gépjárműfecskendőjének, illetve technikai eszközeinek felújítására fordíthat.

Heves megyében a Bélapátfalvai Önkormányzati Tűzoltóság és a Tiszanánai Önkormányzati Tűzoltóság közel nyolc millió forint támogatásban részesül, az összeget a munkájuk végzéséhez szükséges felszerelésekre, védőeszközökre fordítják majd.


 

Kapcsolódó információk:

 Dokumentumok: