Hírek


Kőkemény versenyen bizonyítottak a tűzoltók
2018. június 14. 15:20
Negyedik alkalommal rendezték meg a napokban Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren a Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. Heves megye tűzoltóit is meghívták a versenyre, megyénkből nyolc tűzoltó nézett szembe a kihívással.

A megmérettetés négy próbatételből állt és mindehhez társult a rendkívül meleg időjárás, ami kifejezetten kemény kihívás elé állította a tűzoltókat. Erejének tesztelésére idén huszonöt Nógrád megyei és nyolc Heves megyei tűzoltó – köztük egy hölgy – vállalkozott. Megyénket Istványi Nóra tű. főhadnagy, Kormos László tű hadnagy, Barkó Péter tű. zászlós, Barna Lajos tű. törzsőrmester és Hegyi Ádám, Sebők Dávid, Zentai Csaba, Karkusz Csaba tű. őrmesterek képviselték.

Az első állomáson két darab, négy-négy tagból összekapcsolt tömlőt futva kellett kifektetni hetven méteres távolságra, majd két tömlő feltekerése és elhelyezése egy ládában volt a feladat. A második állomáson egy hat kilogrammos kalapáccsal ötven-ötven ütést kellett mérni a „kalapács doboz” alsó és felső részére, majd egy szánkóra szerelt kismotorfecskendőt kellett elhúzni húsz méter távolságra kötél segítségével. A harmadik feladat keretében először két darab kéttagú dugólétrát kellett beállítani egy négyemeletes állványzat második emeletéhez, majd a versenyzőknek fel kellett jutni a torony tetejére két harminc-harminc kilogrammos kannával a kezükben, aztán három összetekert tömlőt felhúzni kötélen, végül a kannákat lehozni. A negyedik állomáson egy húsz kilogrammos gázpalack átvitele volt a feladat egy tíz méteres kúszócső alagúton, kis séta után ugyanezt visszafelé is végre kellett hajtani, majd egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett a hátukra véve száz méteren keresztül elcipelni, végül egy két és fél méter magas akadályfalat leküzdeni. A feladatot csak tovább nehezítette, hogy mindezt védősisakban, védőkabátban, mászóövvel a derekukon és a negyedik feladat kivételével légzőkészülékben teljesítették a rendelkezésükre álló 4x7 perc alatt, minimális – nagyjából egy percnyi pihenőidővel az állomások között.

A rendezvény zárásaként Antal István tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem Nógrád megyei igazgatóhelyettese gratulált a versenyt teljesítő tűzoltóknak és az ifjú erőpróbázóknak. A legjobbaknak járó díjat elsőként Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy vehette át, aki egyetlen női indulóként a férfiakat is nehézségek elé állító próbatételt maradéktalanul teljesítette. A férfiak mezőnyében Sebők Dávid tűzoltó őrmester a második helyen végzett. Gratulálunk teljesítményükhöz, tűzoltóink ismét bizonyították, hogy nincs akadály, amit ne tudnának leküzdeni.

Fotó: Istványi Nóra tű. fhdgy.


 

Kapcsolódó képek:

Kőkemény versenyen bizonyítottak a tűzoltók Kőkemény versenyen bizonyítottak a tűzoltók Kőkemény versenyen bizonyítottak a tűzoltók
>>> További képek a galériában <<<