Hírek


Iskolások látogatták az egri tűzoltó laktanyát
2018. június 12. 15:11
Csillogó szempárok lepték el az egri hivatásos tűzoltóság laktanyáját kedden délelőtt. Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola első osztályos diákjai látogatták meg a város tűzoltóit és töltöttek el velük egy interaktív délelőttöt.

A látogatás előtt szó esett arról, hogy ebben a rekkenő hőségben milyen fontos a vízfogyasztás, ezért a laktanyába való belépés előtt minden gyermek ivott a táskájukban lévő vizes kulacsból.

A gyermekek csillogó szemekkel és fülig érő szájjal, csicseregve léptek be ebbe a számukra monumentális épületbe, ahol szép kék, egyforma ruhába öltözött erős tűzoltók várták őket. A program első részeként a tűzoltók bevetési védőruhájával ismerkedtek, volt, aki csak a kisméretű tűzoltóruhába öltözött be, de a kíváncsibbak az igazi bevetési védőruhát és sisakot is kipróbálták. A ruhapróbát követően kígyózott a sor a nagy piros tűzoltó kocsi mellett, mindenki ki akarta próbálni milyen is a vezetőülésből szemlélni a világot. Az egri lánglovagok egy próbariasztást is bemutattak a kicsiknek, akik végignézhették, hogyan csúsznak le a csúszdán riasztáskor és indulnak el a tűzoltók, hogy a bajba jutottakon segítsenek. Ezt követően egy versenyt rendeztek nekik, már megszerelt sugarakkal kellett csapatban versenyt futniuk. A látogatás végén az ifjak egy rajzot készítettek a tűzoltóknak, melyért cserébe egy-egy hajtogatható tűzoltó makettet kaptak ajándékba.

Az izgalmas látogatás során a gyermekek megismerkedtek a laktanya épületével, a vonulós tűzoltók által használt járművekkel és felszereléseivel. Az iskolások nagy figyelemmel követték a tűzoltók beszédeit és számtalan kérdést tettek fel, hiszen minden érdekelte őket. Elmondták, hogy nagyon tetszett nekik a délelőtti ismerkedés, reméljük, hamarosan újra meglátogatják az egri állományt!

Fotó: Heves MKI


 

Kapcsolódó képek:

Iskolások látogatták az egri tűzoltó laktanyát Iskolások látogatták az egri tűzoltó laktanyát Iskolások látogatták az egri tűzoltó laktanyát
>>> További képek a galériában <<<