Hírek


Fokozott figyelem a nem menetrend szerinti buszok ellenőrzésekor
2018. május 14. 15:49
Az elmúlt években több esetben vonultak megyénk tűzoltói kigyulladt autóbuszokhoz. Ezen tűzesetek megelőzése érdekében hatóságunk megkezdi a személyszállításban résztvevő, nem menetrend szerint közlekedő autóbuszok tűzvédelmi ellenőrzését megyénk közútjain.

A katasztrófavédelmi hatóság az ellenőrzés során vizsgálni fogja a tűzvédelmi szabályok betartását, különös tekintettel a készenlétben tartott tűzoltókészülékek előírás szerinti darabszámára, felülvizsgálatára, és a megfelelő nyomásértékre. A menetrend szerint közlekedő autóbuszokat telephelyükön, járaton kívül ellenőrizzük.

Az eddig végrehajtott közúti ellenőrzéseink tapasztalatai, hogy a járműveken nincs készenlétben annyi tűzoltókészülék amennyit a jogszabály meghatároz, illetve gyakran előfordul, hogy a készülékek nem megbízhatóan működnek.

Az ellenőrzéssel a közlekedésben résztvevők figyelmét a készenlétben tartott tűzoltókészülékek működőképességének fontosságára hívjuk fel, hiszen egy esetleges tűzeset során minden percnek óriási jelentősége van.

Ellenőrzéseink célja a veszélyhelyzetek tudatos megelőzése, valamint a közlekedésben részt vevők öngondoskodási képességének erősítése a biztonság érdekében.

Tájékoztató vonatkozó jogszabályokról