Hírek


Mindenki célba ért
2017. szeptember 09. 20:38
Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

A megmérettetés csaknem százötven indulójából huszonheten a katasztrófavédelem állományából neveztek. A tájfutás a fizikai állóképesség fejlesztése mellett a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja.
 
A versenyközpontot idén is az Egri Tűzoltó Múzeum udvarán rendezték be, ahonnan a regisztrációt követően a versenyzők körülbelül egy kilométert sétáltak a rajtig. A kétfordulós verseny résztvevői több korcsoportban különböző távolságokat tettek meg minél gyorsabban, úgy, hogy a kihelyezett ellenőrzőpontokat megadott sorrendben kellett érinteniük. Az első forduló az egri várban és annak környékén, a délutáni futam pedig Eger belvárosában zajlott.
 
A két forduló között a tűzoltómúzeum tárlatát is bejárhatták az érdeklődők, megtekinthették a régi korok tűzoltóeszközeit és felszereléseit, a kisebbek pedig kipróbálhatták a belső játszóteret is. A múzeum bejáratánál az egri hivatásos tűzoltóság egy tűzoltó gépjárművét mutatta be, az udvaron pedig a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várta a látogatókat.
 
A IV. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:
 
Női35B kategória: Korbély Barbara tű. százados - KOK
 
Férfi21B kategória: Verebélyi Tibor c. tű. főtörzsőrmester - Salgótarjáni HTP
 
Férfi35B kategória: Bányai Tamás tű. zászlós - Egri HTP
 
Férfi45B kategória: Mérai Péter tű. alezredes - Egri KVK
 
Férfi55B kategória: Lévai Kálmán tű. ezredes - Karcagi KVK

Fotós: Heves MKI

 

Kapcsolódó képek:

Mindenki célba ért Mindenki célba ért Mindenki célba ért
>>> További képek a galériában <<<