Hírek


Tűzmegelőzés az Erdészeti Nyílt Napon
2017. szeptember 06. 14:25
Idén is betekintést nyerhettek az érdeklődők a katasztrófavédelem tűzmegelőzési és tűzoltási feladataiba az EGERERDŐ Zrt. által 2017. szeptember ötödikén megrendezett VII. Erdészeti Nyílt Napon, Egerben, az Érsekkertben.

Ezen eseményen többek között az erdő élővilágát, az erdészek sokrétű munkáját mutatták be közérthető módon. A rendezvény szervezésével az erdészeti társaság hosszú távú célja a jövő generációjának szemlélet- és magatartásformálása környezettudatos nevelés megvalósításával.

Erre építve az erdőtüzek elleni védekezésen volt a fő hangsúly a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság bemutatóhelyén, ahol a szakemberek játékos formában hívták fel a jövő generációjának figyelmet a tűzvédelem, tűzmegelőzés fontosságára, az erdőben történő tűzrakás szabályaira. Az iskolások tűzmegelőzési teszteket töltöttek ki, az óvodások pedig tüzes témájú rajzokat készítettek, és kifestőket színeztek. A gyermekcsoportokat kísérő pedagógusok tűzmegelőzési ismeretterjesztő anyagokat kaptak további munkájuk segítésére. A bemutatón az egri hivatásos tűzoltók is részt vettek -a gyermekek nagy örömére- egy tűzoltó autóval vonultak ki az Érsekkertbe. A kicsik, de még a nagyobbak is csillogó szemmel ismerkedtek a nagy piros autóval, melybe a bemutató alkalmával be is ülhettek.

Fotós: Hevesi Katalin tű. alez.

 

Kapcsolódó képek:

Tűzmegelőzés az Erdészeti Nyílt Napon Tűzmegelőzés az Erdészeti Nyílt Napon Tűzmegelőzés az Erdészeti Nyílt Napon
>>> További képek a galériában <<<