Hírek


Újabb veszélyes üzemben gyakorlatoztak
2014. április 15. 15:14
A napokban a siroki lőszergyárban tartott gyakorlat után, április 14-én a gyöngyösi Stanley Electric Hungary Kft. telephelyén szervezett az üzemeltető a dolgozók számára felkészítést.

Az autóalkatrészek, elsősorban fényszórók gyártásával foglalkozó üzem a tavalyi évben kapta meg a veszélyes tevékenység folytatásához szükséges katasztrófavédelmi engedélyt. A katasztrófavédelmi törvény értelmében a küszöbérték alatti veszélyes üzemekben az üzemeltetőnek évente kell lefolytatni olyan gyakorlatot, ahol az engedélyezési eljárás során jóváhagyott súlyos káresemény elhárítási tervben megjelölt szervezetek valamely részét, valamint háromévente olyan gyakorlatot, ahol a tervben megjelölt szervezetek egészét gyakoroltatja.

A feltételezés szerint ezúttal két veszélyhelyzetre készülhettek fel a gyár dolgozói. Egy nem megfelelően ellenőrzött, sérült tartályból ökotoxikus veszélyes anyag került a környezetbe, valamint a rakodás során festékes vizet tartalmazó folyékony, környezetre veszélyes anyag került a szabadba.

A gyakorlat elsődleges célja volt a veszélyes anyagok üzemi területről történő kijutásának, a kommunális csatornahálózatba történő bejutásának megakadályozása, semlegesítése, mentesítése, kezelése.

A helyszínen ellenőrzést végző iparbiztonsági szakemberek a végrehajtást megfelelőre értékelték.

Ezzel a gyakorlat sorozat még nem ért véget, hiszen Heves megyében összesen huszonegy veszélyes üzemet tartunk nyilván, így a hasonló jellegű megmozdulások folyamatosak lesznek.

 

Fotó: Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség


 

Kapcsolódó képek:

Újabb veszélyes üzemben gyakorlatoztak Újabb veszélyes üzemben gyakorlatoztak Újabb veszélyes üzemben gyakorlatoztak
>>> További képek a galériában <<<