Hírek


Három tűzoltót díjaztak az önkormányzatok
2019. augusztus 23. 12:22

Heves megyében az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából változatos megemlékezésekkel ünnepeltünk megyeszerte. Az ünnepségeken három hivatásos tűzoltó munkáját is díjazták az önkormányzatok.

Lakossági riasztó eszközök ellenőrzése
2019. augusztus 22. 14:50

A következő hetekben megyeszerte ellenőrzik a lakossági riasztó eszközök működőképességét. Az úgynevezett „morgató” próbák során a szirénát beindítják, ami rövid ideig tartó hanghatással jár.

Katasztrófavédelem - a szakmai folyóirat legújabb száma
2019. augusztus 21. 14:33

Megjelent a Katasztrófavédelem magazin legújabb lapszáma.

Hatásos volt a kampány
2019. augusztus 21. 14:21

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten
2019. augusztus 21. 10:46

Az elmúlt hét változékony, hőséggel, máskor erős széllel járó időjárása miatt számos helyen elmaradt a szúnyoggyérítés. A héten az augusztus 20-i hosszú hétvégi szabadtéri rendezvények miatt csak szerdán kezdődik a szúnyoggyérítés, elsősorban a múlt hétről áthúzódó kezeléseket végzik el a szakemberek.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
2019. augusztus 16. 12:08

Megyeszerte hat helyszínen terveznek rendezvényt és tűzijátékot augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak az előzetes engedélyezésben vesznek részt, hanem ezeken a helyeken ellenőrizni fogják a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét és a menekülési útvonalakat is.

Balesetek csütörtökön
2019. augusztus 16. 09:28

Két balesetnél is be kellett avatkozni a heves megyei hivatásos tűzoltóknak az M3 autópályán, csütörtökön.

Kedveséhez vonult a tűzoltó
2019. augusztus 15. 15:49

Nem mindennapi vonulásban volt részük a szilvásváradi önkéntes tűzoltóknak a napokban. Fejes Krisztián tű. őrmester védőruhában, a lakhelye szerinti önkéntes tűzoltókkal vonult azért, hogy megkérje szerelme kezét.