Hírek


Tűzoltók jutottak be a a lakásba
2018. január 16. 09:58

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítségét kérték egy lakás ajtajának kinyitásához Gyöngyösön, az Iskola utcában, hétfő délután.

Melléképületet oltottak a hatvani tűzoltók
2018. január 15. 09:36

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Hatvanban, az Arany János utcában, vasárnap este.

Tűzveszélyes a kiszáradt fenyőfa
2018. január 12. 12:26

A vágott fenyőfa a meleg szobában néhány hét alatt kiszáradhat, ezzel jelentősen nő a gyúlékonysága. Fontos, hogy az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán ne gyújtsuk meg a maradék csillagszórókat, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát!

A gyöngyösi tűzoltók oltották el ez égő autót
2018. január 12. 08:48

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a Kisnána és Domoszló közötti úton, csütörtök este.

Műszaki mentés Hortnál
2018. január 11. 09:03

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi szerda délben, az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 69-es kilométernél, Hort térségében.

Színtelen, szagtalan és nagyon veszélyes a szén-monoxid gáz
2018. január 10. 14:57

A szén-monoxid-mérgezések gyakorisága megnő a téli időszakban, azonban az év minden napján jelenlévő veszélyről van szó. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeretné felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet megelőzni az ilyen típusú baleseteket.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 09:21

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell
2018. január 08. 14:08

2016. június elsejétől Heves megye teljes közigazgatási területén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprőipari Szerve látja el a kéményseprőipari közszolgáltatási tevékenységet a lakossági szektorban. A Heves megyei ellátási csoport telephelye: 3300 Eger, Klapka György u. 11. A közszolgáltatás a természetes személyek tulajdonában lévő ingatlanokhoz tartozó égéstermék-elvezetők esetében ingyenes.