Hírek


Éremeső az országos fekvenyomó bajnokságon
2019. október 11. 14:01

Az Országgyűlési Őrség hetedik alakalommal rendezte meg az országos fekvenyomó bajnokságot október 10-én. A Soroksáron megrendezett Tornyos Kupán a tűzoltók, a rendőrök, az országgyűlési őrség, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, továbbá a rendészeti tanintézetek hallgatói is indultak. A megméretésre több mint százötven versenyző adta le nevezését. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot hat tűzoltó képviselte, közülük öten dobogós helyezést értek el az embert próbáló versenyen.

Pár perc kellemetlenséggel akár három életet is meg lehet menteni
2019. október 09. 16:04

Idén október 9-re esett a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja, melyet minden év október második hetének szerdáján tartanak. A világnapra emlékezve közös, országos véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt.

Futottak, ugrottak, súlyt löktek tűzoltóink az országos atlétikai bajnokságon
2019. október 04. 13:32

Húsz csapat versengett egymással október 3-án Kaposváron az Aréna Sportközpontban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán. A rendezvénynek immár tizedik alkalommal volt házigazdája a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Heves megyét tizenhat tűzoltó képviselte a sportversenyen.

Radioaktivitás állt középpontban a mobil labor továbbképzésén
2019. október 03. 10:30

A megyei katasztrófavédelmi mobil labor állománya a havi képzését az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben tartotta a napokban, melynek keretén belül megtekintették az izotóp labort, tanulmányozták a labor által használt eszközöket és anyagokat.

Bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők köre
2019. október 02. 11:54

Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.

Biztonságban induljon a fűtési szezon
2019. október 02. 11:50

Még mindig nem késő elvégeztetni a szezon megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges karbantartási munkálatokat a tüzelő-fűtő berendezések esetében. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották. Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az idő egyre hűvösebb, napról-napra közelebb kerülünk ahhoz, hogy újra üzembe helyezzük fűtőberendezéseinket.

Fákat döntött ki a a viharos szél
2019. október 01. 10:59

A viharos szél okozta károk miatt közel harminc alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói hétfőn.

Tűzoltásvezetők képzése
2019. szeptember 27. 13:07

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képzést tartott a megye tűzoltásvezetői számára. A képzésen elméleti és gyakorlati ismereteket, térinformatikai tudnivalókat és esettanulmányokat elemeztek, majd a megyei kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységet és felszereléseit vették szemügyre a résztvevők.