Hírek


Úszóink újra bizonyítottak Szentesen
2019. március 21. 13:08

2019. március 20-án a szentesi uszodában került megrendezésre a BM OKF Országos Úszóbajnokság, ahol tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Heves megye csapata tizennégy úszóval vett részt a versenyen.

Szerdán történt
2019. március 21. 13:02

Tegnap tizenhat tűzesetnél avatkoztak be megyénk tűzoltói. Délelőtt Adács, Verpelét, Hatvan, délután Gyöngyöspata, Tarnaméra, Pétervására, Vámosgyörk, Szücsi, Heves, valamint Ostoros települések határában gyulladt meg elszáradt aljnövényzet, nádas. A beavatkozó tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Sok helyen kapott lángra a száraz fű a hosszú hétvégén
2019. március 18. 14:22

A hosszú hétvégén huszonkilenc szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat megyeszerte. Jellemzően elszáradt aljnövényzet, nádas, bokros területek kaptak lángra. A lángok néhány száz négyzetmétertől több mint száz hektár nagyságú területekre is kiterjedtek, melyeket a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltottak el.

Felhevült olaj kapott lángra - oltási tanácsok
2019. március 14. 15:46

Tűz ütött ki egy harmadik emeleti társasházi lakás konyhájában, Egerben, a Remenyik Zsigmond utcában, tegnap délelőtt. Étolaj gyulladt ki a tűzhelyen. A város hivatásos tűzoltói porral oltó készülék segítségével elfojtották a lángokat és kiszellőztették az érintett lakást. A lakóknak nem kellett elhagyniuk az épületet.

Önkéntesek szakmai fóruma
2019. március 13. 12:04

Szakmai fórumot tartott az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek számára. A rendezvényen tizenkét egyesület képviseltette magát, vezetőik beszámoltak a 2018-as évben végzett munkájukról és beavatkozásaikról.

Két kiemelt esemény történt kedden
2019. március 13. 10:26

Kigyulladt egy terepjáró kedd délelőtt a hatvani Horváth Mihály úton.

Idén is kiváló eredmények születtek az ergométeres bajnokságon
2019. március 11. 16:06

Március kilencedikén, Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot, melyen több mint nyolcvanan vettek részt. A bajnokságra az ország számos hivatásos és létesítményi tűzoltó-parancsnokságáról, valamint Szlovákiából is érkeztek, Heves megyét hat tűzoltó képviselte a megmérettetésen.

Sok munkát adott a viharos szél
2019. március 11. 14:25

A viharos szél okozta károk miatt kilenc helyszínre riasztották a Heves megyei tűzoltókat hétfőn, munkájukat önkéntes tűzoltók is segítették.