Hírek


Legyen harminc percünk az életért!
2019. június 14. 12:23

Ennyi kell csupán egy átlagos kéményellenőrzéshez és -tisztításhoz, amely továbbra is garantálja szeretteink biztonságát és az együtt töltött pillanatok meghittségét. Ha az égéstermék-elvezetőt tisztítani kell, az valamivel hosszabb időbe telik, de otthonunk és családunk biztonsága megéri a ráfordított időt. A fűtési szezonon kívüli időszakban a kéményseprők kevésbé leterheltek, így április végétől augusztus végéig az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb és a munka is jobban tervezhető.

Előkelő helyezés a nemzetközi kötéltechnikai versenyen
2019. június 12. 12:24

Belgiumban, Namur városában, az évről évre megrendezett Grimpday-en, a világ egyik legrangosabb kötéltechnikai versenyén négy kontinens tizenhárom országának harminc mentőcsapata mérkőzött meg a múlt héten. A HUNOR csapatát egy egri tűzoltó, Kormos László tű. hadnagy is erősítette. A hadnagy az egri hivatásos tűzoltóságon szolgál rajparancsnokként, a versenyen pedig kötéltechnikai mentő feladatokat végzett.

Az állatkertben vehették át díjaikat az ifjú alkotók
2019. június 12. 12:20

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei alkotói pályázatának díjátadó ünnepségét, melyen két Heves megyei alkotást is díjaztak. Az előző évekhez hasonlóan most is óvodások, általános iskolások és középiskolások pályázhattak különböző művészeti alkotásokkal.

Gyászhír
2019. június 11. 15:54

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk, bajtársunk Medveczki Zsolt c. tűzoltó főtörzsőrmester 2019. június 11-én negyvenhatodik életévében, tragikus hirtelenséggel elhalálozott. Temetéséről a család később intézkedik.

Budapesten és 156 településen permeteznek a héten
2019. június 11. 14:39

Június második hetében biológiai és kémiai módszerrel egyaránt fellépnek az elszaporodott vérszívók ellen. Az előzetes tervek szerint 156 településen és kilenc budapesti kerületben permeteznek a szakemberek, összesen 70 ezer hektárnyi területet kezelnek.

Kigyulladt egy kishajó Sarudon
2019. június 11. 11:59

Kigyulladt egy mintegy hat méter hosszú hajó, majd teljes terjedelmében égett Sarudon, a Tündérrózsa kikötőben, tegnap éjszaka.

Önfeledten, mosolyogva versenyeztek
2019. június 07. 12:28

A Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermek és családi napot rendezett a Pintér-tanyán június 03-án. A rendezvény egyik kiemelt programja volt az osztályok közötti sportverseny, ahol a katasztrófavédelem több állomáshelyen is feladatokat adott a versenyzőknek.

Továbbjutott Heves megye az országos versenyre
2019. június 07. 12:23

Nyíregyházán rendezték meg a regionális közlekedésbiztonsági versenyt június 5-én. A rendezvényen Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megye azon gépjárművezetői mérték össze vezetéstechnikai tudásukat, akik a megyei közlekedésbiztonsági versenyen dobogós helyezést értek el.