2017


A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények alkalmával. Egy-egy tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul a fotókészítés feladata. Kollégáink kiváló felvételeket készítenek, amelyet szeptembertől díjazunk is. 2014. szeptemberétől kezdődően havonta kihirdetjük megyei szinten „A hónap fotóját” a kollégáink által készített képek közül, terveink szerint igazgatóságunk, majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is kihirdeti majd az „Év fotóját”.

2017. január-február hónapok fotója:

Egy autó kapott lángra Lőrinciben, január 18-án délután. Mire kiérkeztek a hatvani hivatásos tűzoltók, addigra a jármű már teljes egészében égett. A társai beavatkozását fotózta Tóth Norbert c. tű. főtörzsőrmester, hatvani tűzoltó, fényképe pedig olyan jól sikerült, hogy azt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. március hónap fotója:

Kétezer négyzetméternyi területen kapott lángra a száraz aljnövényzet Kömlőn, március 5-én délután. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit és a tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották a tűzesethez, mikor kiérkeztek, addigra a tűz már hetven bálára is továbbterjedt. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal hat és fél órán keresztül küzdöttek a lángokkal. Törőcsik Norbert tűzoltó őrmester, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója is a helyszínre vonult, a hosszú órákig tartó beavatkozást fényképezőgépével dokumentálta. Ezek közül az egyik olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. április hónap fotója:

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a 21-es számú főúton, Zagyvaszántó közelében, április 13-án kora hajnalban. A hatvani hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik egy vízsugárral percek alatt eloltották a tüzet. Az autóban utazó két ember az eset során nem sérült meg, a tüzet vélhetően műszaki hiba okozta. A tűzoltók kiérkezését és az oltás első pillanatait Tóth Norbert Roland c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. május-június hónapok fotója:

Tűz ütött ki egy szeméttelepen Hatvan és Csány között június 27-én. A hatvani tűzoltóság vonult ki két gépjárművel, tíz tűzoltó dolgozott a helyszínen, négy vizsugárral és három erőgép segítségével a lángokat két és fél óra alatt eloltották. Az tűzben senki sem sérült meg. Az oltás pillanatait Tóth Norbert Roland c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. július hónap fotója:

Meggyulladt egy lábon álló gabonatábla Nagyút térségében július 4-én. A gyöngyösi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vonultak és a lángokat két vizsugárral eloltották. Az tűzben senki sem sérült meg. Az oltás pillanatait Mlinkó Pál tűzoltó őrmester, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.
2017. augusztus hónap fotója:

Összeütközött egy teherautó és egy gépkocsi szerda reggel Andornaktálya fő útján, a II. Rákóczi Ferenc úton, augusztus 23-án. A balesethez Egerből érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és a személyautóból egy embert feszítővágó segítségével kimentettek. A sérültet a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés pillanatait Tóth Imre c. tűzoltó törzsőrmester, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. szeptember hónap fotója:

Készáz négyzetméternyi területen kapott lángra nádas és huszonkettő körbála Zabarban, szeptember 30-án. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak, akik közel két órán át dolgoztak a lángok megfékezésén. Az oltás közben Bányai Tamás tűzoltó zászlós, az egri hivatásos tűzoltóság tűzoltója készített képeket. Ezek közül az egyik olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. október hónap fotója:

Lángok borítottak el egy kétszáz négyzetméteres irodát és környezetét Kálban, a vasútállomáson október 14-én hajnalban. A helyszínen az egri, a mezőkövesdi, a füzesabonyi, és a hevesi hivatásos tűzoltók oltottak, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az épületben három gázpalack is felrobbant. Az egységek több órás megfeszített munkával, az épület áramtalanítását követően négy vízsugárral a tüzet megfékezték. Az egységek kiérkezésekor Bukta Péter tűzoltó őrmester, a füzesabonyi őrs tűzoltója készített képet, melyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választottak.

2017. november hónap fotója:

Egy magyar gyártású Heros-Rába Aquadux–X 4000-es tűzoltó gépjármű kezdte meg a szolgálat ellátását a Pétervásárai Katasztrófavédelmi Őrsön november 7-én. A gépjármű rendszerbeállítására és szentelésére ünnepélyes keretek között került sor, melynek mozzanatait Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kapta lencsevégre, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. december hónap fotója:

2017. december 7-én sem a megszokott módon érkezett a Mikulás a gyöngyösi kórházba. A Télapó ügy döntött, hogy a rénszarvas szánja helyett tűzoltókkal látogatja meg a beteg gyerekeket. A gyöngyösi Bugát Pál Kórházba a nagyszakállú egy magasból mentő gépjárműről, valóban az ablakon keresztül jutott be a gyerekosztályra. A rendezvény célja az volt, hogy mosolyt csaljunk a beteg gyermekek arcára, ezzel is segítve gyógyulásukat.  A „Tűzoltó Mikulás” látogatását Bohács János tűzoltó alezredes fényképezte, az egyik képét pedig a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.