2017


A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények alkalmával. Egy-egy tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul a fotókészítés feladata. Kollégáink kiváló felvételeket készítenek, amelyet szeptembertől díjazunk is. 2014. szeptemberétől kezdődően havonta kihirdetjük megyei szinten „A hónap fotóját” a kollégáink által készített képek közül, terveink szerint igazgatóságunk, majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is kihirdeti majd az „Év fotóját”.

2017. január hónap fotója:

Egy autó kapott lángra Lőrinciben, január 18-án délután. Mire kiérkeztek a hatvani hivatásos tűzoltók, addigra a jármű már teljes egészében égett. A társai beavatkozását fotózta Tóth Norbert c. tű. főtörzsőrmester, hatvani tűzoltó, fényképe pedig olyan jól sikerült, hogy azt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.


2017. március hónap fotója:

Kétezer négyzetméternyi területen kapott lángra a száraz aljnövényzet Kömlőn, március 5-én délután. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit és a tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották a tűzesethez, mikor kiérkeztek, addigra a tűz már hetven bálára is továbbterjedt. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal hat és fél órán keresztül küzdöttek a lángokkal. Törőcsik Norbert tűzoltó őrmester, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója is a helyszínre vonult, a hosszú órákig tartó beavatkozást fényképezőgépével dokumentálta. Ezek közül az egyik olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. április hónap fotója:

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi a 21-es számú főúton, Zagyvaszántó közelében, április 13-án kora hajnalban. A hatvani hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik egy vízsugárral percek alatt eloltották a tüzet. Az autóban utazó két ember az eset során nem sérült meg, a tüzet vélhetően műszaki hiba okozta. A tűzoltók kiérkezését és az oltás első pillanatait Tóth Norbert Roland c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

 

2017. május-június összevont hónapok fotója:

Kigyulladt egy szeméttelep Hatvan és Csány között június 27-én. A hatvani tűzoltóság vonult ki két szerrel, tíz tűzoltó dolgozott a helyszínen, négy vizsugárral és három erőgép segítségével a lángokat két és fél óra alatt eloltották. Az tűzben senki sem sérült meg. Az oltás pillanatait Tóth Norbert Roland c. tűzoltó főtörzsőrmester, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. július hónap fotója:

Kigyulladt egy lábon álló gabonatábla Nagyút térségében július 4-én. A gyöngyösi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vonultak és a lángokat két vizsugárral eloltották. Az tűzben senki sem sérült meg. Az oltás pillanatait Mlinkó Pál tűzoltó őrmester, a Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.

2017. augusztus hónap fotója:

Összeütközött egy teherautó és egy gépkocsi szerda reggel Andornaktálya fő útján, a II. Rákóczi Ferenc úton, augusztus 23-án. A balesethez Egerből érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és a személyautóból egy embert feszítővágó segítségével kimentettek. A sérültet a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés pillanatait Tóth Imre c. tűzoltó törzsőrmester, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója fotózta, egyik képe pedig olyan jól sikerült, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a hónap fotójának választották.