2014


A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények alkalmával. Egy-egy tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul a fotókészítés feladata. Kollégáink kiváló felvételeket készítenek, amelyet szeptembertől díjazunk is. 2014. szeptemberétől kezdődően havonta kihirdetjük megyei szinten „A hónap fotóját” a kollégáink által készített képek közül, terveink szerint igazgatóságunk, majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is kihirdeti majd az „Év fotóját”.

2014. szeptember hónap fotója:

Személygépkocsi és kamion ütközött frontálisan a 3-as számú főúton Halmajugra közelében 2014. szeptember 18-án. A gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik áramtalanították a járműveket. A baleset következtében a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, a kamion sofőrje pedig súlyosan megsérült. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére a hármas utat a baleset helyszínén teljes szélességében lezárták. Ennél a sajnálatos balesetnél készült szeptember hónap legjobb fotója, amelyet Fehér Zsolt tű. főtörzsőrmester, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója készített.

2014. október hónap fotója:

2014 októberében egy jelentős tűzeset oltása során készített fotót választottunk a legjobbnak. Több mint száz körbála gyulladt ki Egerszalókon, október végén. A tűzhöz Egerből riasztották a tűzoltókat, akik tíz órán át küzdöttek a lángokkal. Ennél a tűzesetnél készült október hónap legjobb fotója, amelyet Orovecz Tamás tű. főhadnagy, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka készített.

2014. november hónap fotója:

Egy személyautó és egy kamion ütközött össze a Hatvant és Lőrincit összekötő úton 2014. november 17-én. A személyautóba egy ember beszorult, őt a hatvani hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Ezután mindkét járművet áramtalanították. Ennél a balesetnél készült november hónap legjobb fotója, amelyet Oláh László tű. zászlós, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója készített.

2014. december hónap fotója:

Látványos és figyelemfelkeltő bemutatót tartott 2014. december 10-én Egerben a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A bemutatóval az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket rejt az ártatlannak látszó adventi koszorú és a karácsonyfa. Ezen a rendezvényen készült december hónap legjobb fotója, amelyet Vörös Tamás tű. hadnagy, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság helyettes vezetője készített.